Τελευταία Νέα:

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες οδηγούν την κούρσα για την ανοσία της αγέλης



Μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι χώρες στην Ευρώπη που ηγούνται στην κούρσα της «ανοσίας της αγέλης».
Την ώρα που πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου βιώνουν μία τρομακτική αύξηση κρουσμάτων COVID-19 αν και είναι σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα, υπάρχουν ορισμένα κράτη που βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανοσία της αγέλης.

Τα στοιχεία, που υπολογίζονται από τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), δείχνουν το ποσοστό ολόκληρου του πληθυσμού -και όχι μόνο του ενήλικου πληθυσμού, που είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, με επιτυχία έχουν στεφθεί οι εκστρατείες εμβολιασμού σε χώρες όπως ΜάλταΠορτογαλίαΙσλανδία και Ισπανία -όπου το 80% ή περισσότερο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως γεγονός που μεταφράζεται άμεσα σε πολύ χαμηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλειών.

Η Μάλτα έρχεται πρώτη στο υψηλότερο ποσοστό των πλήρων εμβολιασμένων πολιτών κατά του κορωνοϊού με 95,2%.

Το ποσοστό όσων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχεται σε 4,8%.

Στην Πορτογαλία, το 85,7% των πολιτών έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid ενώ το 14,3% δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Στην Ισλανδία, το 83,8% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο και στην Ισπανία, το 80,4% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Στην Ιταλία, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 71,2% ενώ στη Βρετανία, το 69,9%.

Στη Γαλλία, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες αντιπροσωπεύουν το 68,9% του πληθυσμού, στη Γερμανία το 67,6% και στην Κύπρο, 67,3%.

Στην Ελλάδα, το 59,5% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όχι όμως και το 40,8%.

Την ίδια ώρα στη Λευκορωσία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ουκρανία, οι πολίτες βλέπουν με... μισό μάτι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Λευκορωσία, μόλις το 21,2% των πολιτών έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το 20,7% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενώ η Ουκρανία είναι ο ουραγός της ευρωπαϊκής λίστας.

Μόλις το 17,2% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.