Τελευταία Νέα:

Η Γαλλία λέει «όχι» στο εμβόλιο της Moderna για τους κάτω των 30 ετών


Σύσταση σε όσους είναι κάτω των 30 ετών να μην κάνουν το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού απηύθυνε σήμερα η γαλλική Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (Haute Autorité de Santé-HAS).
H σύσταση έρχεται μετά από μελέτη, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο αυτό αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και, κυρίως στους νεαρούς άνδρες, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Στη Γαλλία, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία δημοσίευσε χθες μια γνωμοδότηση, στην οποία συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο Covid-19 της Moderna για άτομα κάτω των 30 ετών.

Η σύσταση βασίζεται σε μια μελέτη με τους επιστήμονες να διαπιστώνουν ότι το εμβόλιο αυτό αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής σε αυτή την κατηγορία του πληθυσμού.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα, η μελέτη επικεντρώθηκε σε άτομα ηλικίας 12 έως 50 ετών που νοσηλεύονταν στη Γαλλία για μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα από τις 15 Μαΐου έως και τον Αύγουστο του 2021.

Συνολικά, μελετήθηκαν 919 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και 917 περιπτώσεις περικαρδίτιδας, φλεγμονής της καρδιάς. Οι άνδρες κάτω των 30 ετών επηρεάζονται περισσότερο.

Σύσταση για το εμβόλιο της Pfizer στον αρχικό εμβολιασμό και στην τρίτη δόση

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, η γαλλική Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) συνιστά, για τον πληθυσμό κάτω των 30 ετών, τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer είτε πρόκειται για αρχικό εμβόλιο είτε για αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 15 Οκτωβρίου, η Γαλλική Εθνική Αρχή για την Υγεία συνέστησε τη χρήση αποκλειστικά του εμβολίου Pfizer/BioNtech για την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.