Τελευταία Νέα:

Η NASA καλλιέργησε τις πρώτες πιπεριές στο διάστημα -Δείτε γιατί
«Ιστορία» έγραψαν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς καλλιέργησαν τις πρώτες πιπεριές τσίλι.
Η αστροναύτης της NASA Μέγκαν Μακάρθουρ, ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που ζουν και εργάζονται επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δημιούργησε αυτό που ονόμασε «τα καλύτερα διαστημικά tacos» χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα, λίγο μοσχαρίσιο κρέας fajita και ντομάτες.


Πέραν, όμως, του διασκεδαστικού του πράγματος οι αστροναύτες έπρεπε να καταναλώσουν τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και να καταγράψουν την εμπειρία τους καθώς τα tacos ήταν μέρος ενός ευρύτερου πειράματος.Οι 48 πιπεριές Hatch αποτελούν μέρος μιας νέας προσπάθειας της NASA να δοκιμάσει περισσότερα τρόφιμα ενόψει μακροπρόθεσμων αποστολών στο φεγγάρι και τον Άρη.

Οι αστροναύτες της NASA φύτεψαν τους σπόρους Hatch chile σε ένα Advanced Plant Habitat, έναν θάλαμο ανάπτυξης εξοπλισμένο με περισσότερους από 180 αισθητήρες και φώτα LED που ελέγχονται από ένα πλήρωμα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Ένας παρόμοιος θάλαμος γνωστός ως Σύστημα Παραγωγής Λαχανικών καλλιεργεί εδώ και περίπου έξι χρόνια, όπως μαρούλι, λάχανο, λάχανο και άνθη.Μια ομάδα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι φύτεψε τις πιπεριές σε σχεδόν ίδιες συνθήκες στη γη για να δει εάν η μικροβαρύτητα και άλλοι παράγοντες στο διάστημα επηρέασαν την ανάπτυξη των πιπεριών.«Οι μελέτες για την ανάπτυξη φρούτων στη μικροβαρύτητα είναι περιορισμένες και οι ερευνητές της NASA έχουν σημειώσει χαμηλότερη ανάπτυξη φρούτων σε σχέση με τις παρατηρήσεις στο έδαφος σε αυτό το πείραμα για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί σε αυτό το σημείο», ανέφερε η υπηρεσία.

Best News

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.