Τελευταία Νέα:

Novavax: Νέο «εμβόλιο υπομονάδας» χωρίς ιό - Τι έδειξαν τα αποτελέσματαΈνα βήμα πιο κοντά στην καθολική χρήση βρίσκεται το εμβόλιο της Novavax, που βασίζεται σε πρωτεΐνη η οποία προκαλεί ανοσοαπόκριση, χωρίς ιό, και συντηρείται σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία παραγωγής, στο Twitter, υποβλήθηκε αίτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για κατεπέιγουσα χρήση.


Η  Ινδονησία υπενθυμίζεται ότι έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το
 εμβόλιο της Novavax κατά της COVID-19. Θα παράγεται από το Serum Institute of India (SII) και η εμπορική του ονομασία θα είναι Covovax.

Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιεί μια διαφορετική τεχνολογία από εκείνες των εμβολίων που έχουν ήδη εγκριθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα «εμβόλιο υπομονάδας», όπως λέγεται, με βάση πρωτεΐνη που προκαλεί ανοσοαπόκριση, χωρίς ιό.

Μπορεί να αποθηκευθεί σε μια θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, κάτι μπορεί να διευκολύνει τη διανομή του, κυρίως σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

«Αυτή η πρώτη έγκριση του εμβολίου της Novavax κατά της COVID-19 δείχνει τη δέσμευσή μας για δίκαιη παγκόσμια πρόσβαση, και θα καλύψει μια ζωτική ανάγκη για την Ινδονησία, η οποία ως η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, συνεχίζει να εργάζεται προκειμένου να παρέχει αρκετά εμβόλια στον πληθυσμό της», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο Στάνλεϊ Έρκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η Novavax διευκρίνισε επίσης σήμερα ότι προβλέπει να καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδειας στις Ηνωμένες Πολιτείες «μέχρι το τέλος του χρόνου».

Τον Ιούνιο, η εταιρεία είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε περίπου 30.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, που έδειξαν αποτελεσματικότητα 90,4% κατά της ασθένειας, και 100% στις σοβαρές έως μέτριες περιπτώσεις.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.