Τελευταία Νέα:

Καιρός: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα απρόβλεπτης έντασης από μεθαύριο



Από την Πέμπτη και από τα δυτικά πλησιάζει νέο «κύμα» βροχών και καταιγίδων που την Παρασκευή θα επεκταθεί ανατολικότερα, ενώ για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού που θα εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς κατά τόπους ανέμους, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.
Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, καθώς επίσης στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο αναμένουμε αρχικά την Πέμπτη καθώς και στα βορειοδυτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα ενισχυθούν από το πρωί στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 15, στη Θεσσαλία από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στην ανατολική Στερεά από 3 έως 17, στη δυτική Στερεά από 7 έως 17, στην Πελοπόννησο από 4 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 6 έως 16, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16, στις Κυκλάδες από 8 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως σταδιακά θα ενισχυθούν και από το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοανατολικοί 2 έως 4 Μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι προ των πυλών - Για επικίνδυνα φαινόμενα το Σάββατο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού που θα εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς κατά τόπους ανέμους, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στα social media.

Χαρακτηριστικά κάνει λόγο για σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί το «κύμα» κακοκαιρίας που επηρεάζει σχεδόν όλη τη χώρα, ημέρα Σάββατο, ώρα 13:00


kairos-kakokairiasavvato
Δείτε την ανάρτησή του 


Ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με βροχές ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Ο καιρός με μια ματιά

-Από την Πέμπτη και από τα δυτικά προβλέπεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα επεκταθεί ανατολικότερα

-Η θερμοκρασία  κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές,μικρή άνοδος αύριο 

-Οι άνεμοι  στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται για την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Παρακολουθήστε στο χάρτη του weather.us την πορεία της κακοκαιρίας από το μεσημέρι της Πέμπτης

kairospempti-kakokairia



kairospempti-kairos-kairoskakokairia

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

kairospempti

Εν τω μεταξύ, κάτω από το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος σε πολλές ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μέτσοβο και ήταν ίση με -2,5 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Τετάρτης 08/12.

kairossimera-thermokrasies
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.