Τελευταία Νέα:

Δεν έχει νόημα διπλή μάσκα: Δεν προστατεύει - Νέες οδηγίες


Υπέρ της μάσκας ΚΝ-95 και όχι της διπλής χειρουργικής, τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.
Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στις μάσκες, οι οποίες από αύριο επιστρέφουν παντού.

Σύμφωνα με την ίδια, σε χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ, η ΚΝ-95 είναι καταλληλότερη, γιατί κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο.

Γιατί όχι διπλή χειρουργική μάσκα

Η χειρουργική μάσκα από μόνη της είναι καλή για να αποφύγεις επαφή με σταγονίδια, αλλά δεν κλείνει καλά γύρω από πρόσωπο άρα δεν έχει νόημα η διπλή χειρουργική μάσκα.

Η λύση θα ήταν ή να την κολλήσουμε γύρω από το πρόσωπό μας ή να πάρουμε μια Κ95 που εφαρμόζει καλά και ο αέρας περνάει φιλτραρισμένος όλος μέσα από τη μάσκα, όπως εξήγησε.

Αλλά τι είναι η μάσκα ΚΝ95;

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η ΚΝ95 μπορεί να φιλτράρει έως και 95% των επικίνδυνων σωματιδίων μεγέθους 0,3 μικρών: σκόνη, σταγόνες υγρασίας, ατμοί.


Η προστασία που παρέχουν

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συγκεκριμένης μάσκας είναι μεγαλύτερο από τις χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.