Τελευταία Νέα:

Φώτο: Η ζώνη ασφαλείας αφήνει σημάδια αλλά σώζει ζωές!


Πολλοί την αγνοούν, την σνομπάρουν, την περιφρονούν. Η ζώνη ασφαλείας, όμως, παραμένει το πιο σημαντικό σύστημα ασφαλείας κάθε αυτοκινήτου, μιας και περιορίζει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.
Τη σπουδαιότητα αυτού του σωτήριου συστήματος καταδεικνύει και η καμπάνια “Proud and Bloody” της Νέας Ζηλανδίας και περιλαμβάνει 10 φωτογραφίες ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε σφοδρά τροχαία ατυχήματα.

Και ίσως δεν θα μπορούσαν να ποζάρουν με περισσή υπερηφάνεια μπροστά στο φωτογραφικό φακό αν δεν είχαν πράξει το αυτονόητο: Να «φορέσουν» τη ζώνη ασφαλείας τους.



Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες «τραβήχτηκαν» αρκετούς μήνες μετά την εμπλοκή των πρωταγωνιστών στα ατυχήματα, και ως εκ τούτου τα τραύματα των ανδρών είχαν επουλωθεί. Την αναπαράσταση των τραυμάτων που προέκυψαν από το ατύχημα επιμελήθηκε, με τη βοήθεια make-up, η εταιρεία ειδικών εφέ PROFX.

Και αν το τίμημα από τη χρήση της ζώνης ήταν κάποιοι μώλωπες και μερικές εκδορές, ποια θα ήταν ενδεχόμενα η κατάληξη, αν οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας δεν την είχαν χρησιμοποιήσει;
Will Giles



Ενώ ήταν σταματημένος σε μια διασταύρωση, τον χτύπησαν από πίσω. Μετά από μια εγκεφαλική βλάβη, ο Will Giles κατάφερε να περπατήσει και να ανακτήσει την ομιλία του.
James McDonald



Ενώ ακολουθούσε μια καθημερινή διαδρομή, ο James τυφλώθηκε από τον ήλιο, κι έτσι το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με ένα 18τροχο φορτηγό. Σπασμένο χέρι και σχισμένη μύτη.
Willy Carberry



Το αυτοκίνητό του άρχισε να γλιστρά για να σταματήσει πάνω σε έναν στύλο ηλεκτροδότησης.
Dylan Chirnside



Ένα άλλο όχημα τον χτύπησε στο πλάι. Υπέστη εγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα αυχένα.
Rick Haira



Ο Rick ήθελε να πάει σε ένα σημαντικό ραντεβού. Όταν περνούσε πάνω από τις γραμμές μιας σιδηροδρομικής διαβάσης, το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τρένο.

Dan Mason



Ο Dan είχε μόλις κλείσει τα 21. Οδηγούσε για το σπίτι του μετά από μια κουραστική βάρδια στη δουλειά, όταν το αυτοκίνητό του εμβολίστηκε από έναν μεθυσμένο. Υπέστη πολλαπλά κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς ζώνη.
Dion Perry



Ο Dion οδηγούσε εν μέσω έντονης βροχόπτωσης σε έναν λασπωμένο χωματόδρομο. Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, ακολούθησαν τούμπες και στη συνέχεια προσγειώθηκε σε ένα χαντάκι. Το αυτοκίνητο έγινε σμπαράλια, αλλά ο Dion τραυματίστηκε ελαφρά.
Kahutia Foster



Το αυτοκίνητό του ανετράπη και κατέληξε σε δέντρο την ώρα που γύριζε σπίτι από τη δουλειά.
James Liberona-Feek



Ο James ενεπλάκη σε μετωπική σύγκρουση. Έσπασε και τα δύο του πόδια, το ένα του χέρι και υπέστη σοβαρά τραύματα σε πολλά όργανα. Μετά από οκτώ μήνες μπόρεσε να περπατήσει ξανά.
Liam Bethell



Το αυτοκίνητο του Liam συγκρούστηκε με φορτηγό. Βρισκόταν σε κώμα για δέκα ημέρες λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.