Τελευταία Νέα:

Σύψας – Οι παράγοντες που κρίνουν αν ένας ασθενής θα διασωληνωθεί ή θα πεθάνει από κοροναϊό


Για τα προγνωστικά μοντέλα που δείχνουν την πορεία του ασθενή με κοροναϊό πριν νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Νικόλαος Σύψας κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία και τον κοροναϊό.
Ο καθηγητής τόνισε πως υπάρχει μεγάλη προσπάθεια στην βιβλιογραφία να βρεθούν τα προγνωστικά σκορ και πρόσθεσε πως παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, το οξυγόνο, ο αριθμός των αναπνοών χρησιμοποιούνται για να γίνει μία πρόγνωση για τους ασθενείς.

Ωστόσο η διαδικασία αυτή είναι μεθοδολογική και όπως τόνισε ο κ. Σύψας δεν χρησιμοποιείται στην πράξη.

Στην πράξη όμως, οι γιατροί χρησιμοποιούν ο καθένας και τη δική του μέθοδο προκειμένου να σχηματίσουν μία κλινική εικόνα για τον ασθενή.

Ο κ. Σύψας περιέγραψε την δική του ιατρική πράξη.

«Το πρώτο που ρωτάμε όταν έρχεται ένας ασθενής είναι αν είναι εμβολιασμένος. Αν δεν είναι εμβολιασμένος αρχίζουμε άσχημα όσον αφορά την πρόγνωση.

Από εκεί και πέρα ρωτάμε για παράγοντες κινδύνου όπως για παχυσαρκία, ηλικία, υποκείμενα νοσήματα. Κοιτάμε την κλινική εικόνα, πυρετός, την ακτινογραφία, την φεριτίνη κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε ποιος χρειάζεται νοσηλεία, η ενισχυμένη θεραπεία», ανέφερε ο καθηγητής.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.