Τελευταία Νέα:

Θεραπεία για χρόνιες παθήσεις με εικονική πραγματικότητα λαμβάνει έγκριση από τον FDA


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας ως συνταγογραφούμενη θεραπεία για τον χρόνιο πόνο στην πλάτη, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός. Η θεραπεία, που ονομάζεται EaseVRx, εντάσσεται στη σύντομη λίστα των ψηφιακών θεραπειών που έχει λάβει έγκριση από τον οργανισμό τα τελευταία χρόνια.

Το EaseVRx περιλαμβάνει μία συσκευή VR και μια συσκευή που ενισχύει τον ήχο της αναπνοής του χρήστη για να βοηθήσει στις ασκήσεις αναπνοής. Χρησιμοποιεί αρχές από τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν διάφορα μοτίβα σκέψης και συναισθήματα. Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τον πόνο μέσω της χαλάρωσης, της απόσπασης της προσοχής και της βελτιωμένης επίγνωσης των εσωτερικών σημάτων, ανέφερε η FDA στη δήλωσή της.

Ο FDA ενέκρινε το EaseVRx με βάση δεδομένα από μια μελέτη οκτώ εβδομάδων σε 179 άτομα με οσφυαλγία που είχε διαρκέσει έξι μήνες ή περισσότερο. Οι μισοί χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα EaseVRx και οι μισοί συμμετείχαν σε ένα άλλο, δισδιάστατο πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας που δεν χρησιμοποιούσε μεθόδους γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας. Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων που χρησιμοποιούσαν το EaseVRx είπαν ότι είχαν περισσότερο από 30% μείωση του πόνου, ενώ μόνο το 41% της ομάδας ελέγχου είχε παρόμοια μείωση. Ο μειωμένος πόνος διήρκεσε έως και τρεις μήνες μετά τη μελέτη για τα άτομα της ομάδας EaseVRx, αλλά όχι για την ομάδα ελέγχου.






πηγή: theverge.com














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.