Τελευταία Νέα:

Φροντιστήρια – Ανοίγουν στις 3 Ιανουαρίου χωρίς νέο πρωτόκολλο – Προσανατολίζονται στην τηλεκπαίδευση


Φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου επαναλειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, τη στιγμή που αναμένουμε την εισήγηση των ειδικών για το πως και πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η νέα έξαρση της πανδημίας με τη μεταδοτικότητα της Όμικρον να προκαλεί ανησυχία, έχει ανοίξει τη συζήτηση για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να μετατραπούν σε κέντρα διασποράς.

Ειδικοί και γονείς ζητούν από την Πολιτεία να μεταθέσει για ένα διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων υπό τον φόβο της Όμικρον. Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της ζητά η Πολιτεία να πάρει μέτρα, κάνοντας λόγο για μεγάλο «υγειονομικό κίνδυνο».

Στο τραπέζι η τηλεκπαίδευση

Ήδη ιδιοκτήτες φροντιστηρίων στρέφονται στην τηλεκπαίδευση. Όπως αναφέρει το ertnews.gr, για το θέμα συνεδριάζει αύριο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) με τον πρόεδρό της, Γιάννη Βαφειαδάκη να δηλώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει από αύριο με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας.

«Με απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία οι εκπαιδευτικοί θα διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακολουθώντας πιστά το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο», είπε στο ertnews.gr o κ. Βαφειαδάκης. Ερωτηθείς για το εάν έχει επικοινωνήσει το υπουργείο Παιδείας ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας με τον ΟΕΦΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση για το θέμα.

Αντιδράσεις από την ΟΙΕΛΕ

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της στρεφόταν εναντίον της στάσης που τηρεί στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Παιδείας.

«Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ΟΙΕΛΕ.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.