Τελευταία Νέα:

Διαμαρτυρία αγροτών στο ΥΜΑΘ – “Θα βγάλουμε τα τρακτέρ στους δρόμους αν δεν δοθεί λύση”


Διαμαρτυρία μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες από περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα στον κλάδο τους με αφορμή, όπως λένε, το κύμα της ακρίβειας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.
Όπως λένε, το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων, της ενέργειας αλλά και των πρώτων υλών, έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής.
Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – «Θα βγούμε στους δρόμους αν δεν δοθεί λύση»

Οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση πως αν δεν δοθεί άμεσα λύση στα αιτήματά τους, θα βγουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους.

Παράλληλα καταφέρονται κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, τον οποίο κατηγορούν πως τους αποκαλεί «κλέφτες» και «τραμπούκους».

«Μιλάμε για αυξήσεις που αγγίζουν μέχρι και το 150%», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγρότης Γεώργιος Μικές τονίζοντας πως οι τιμές φαρμάκων και λιπασμάτων έχουν τριπλασιαστεί, γεγονός που τις καθιστά δυσβάσταχτες.

Παράλληλα έκανε λόγο για ιδιαίτερα υψηλές τιμές στα καύσιμα και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ιδίως στα καύσιμα.

«Θα βγούμε στους δρόμους αν σήμερα δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη συνάντηση αγροτών με τον υπουργό θα δουν τα τρακτέρ τον Φεβρουάριο στον δρόμο», διαμήνυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης

Σημειώνεται πως αντιπροσωπεία αγροτών βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία των αγροτών που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ΥΜΑΘ κατέθεσε τα αιτήματα στο υπουργείο.






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.