Τελευταία Νέα:

Στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας ο Διονύσης Σταμενίτης για την ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών



Με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα συναντήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει στην ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Από την πλευρά του ο Βουλευτής ενημέρωσε ενδελεχώς για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η κλινική, λόγω της αποχώρησης ιατρού ήδη, αλλά και για ενδεχόμενα νέα προβλήματα. Βάσει των δεδομένων ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό την άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου ώστε να μην προκύψει κανένα ζήτημα όσον αφορά στη λειτουργία της κλινικής ενώ πρόσθεσε ότι εκτός από τη διασφάλιση της λειτουργίας, απαραίτητη είναι και η ενίσχυση της. Συγκεκριμένα πρότεινε είτε την κάλυψη των αναγκών με άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρού – ογκολόγου και εν συνεχεία τη μονιμοποίηση του είτε την προκήρυξη της θέσης με παράλληλη προσωρινή μετακίνηση ιατρού από άλλη κλινική Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στην κλινική των Γιαννιτσών, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης.

Η κ. Γκάγκα αναγνώρισε την αναγκαιότητα που υπάρχει για στοχευμένη παρέμβαση, ενημερώνοντας το Βουλευτή ότι άμεσα θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα και εν συνεχεία να αναζητηθούν οι κατάλληλες λύσεις. Τόνισε επίσης, ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας αλλά και όλος ο πλανήτης, βασική μέριμνα της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να εντοπίζονται τα προβλήματα και να αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ήδη το Υπουργείο επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, που αναμένεται να προκηρυχθεί και αφορά πάνω από 4.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού (ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) με σκοπό την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Βουλευτής Πέλλας ευχαρίστησε την Αναπληρώτρια Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση της ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη στενή συνεργασία και παρακολούθηση τόσο του εν λόγω ζητήματος όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει συνολικά το τοπικό σύστημα υγείας του Νομού Πέλλας.






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.