Τελευταία Νέα:

Τρεις τεχνολογίες που έχουν γίνει περιζήτητες από τους ταξιδιώτες




Αν η νέα πραγματικότητα με την πανδημία έχει κάνει έστω και ένα καλό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει βοηθήσει στην εξέλιξη και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τουλάχιστον στη βιομηχανία του τουρισμού.
Προοπτικές και πρακτικές που μέχρι πρότινος έμοιαζαν σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, έχουν γίνει, πια, μέρος της καθημερινότητας πολλών ταξιδιωτών, οι οποίοι, μάλιστα, αναζητούν συγκεκριμένες τεχνολογίες τόσο για την οργάνωση, όσο και κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους.

Φωνητική αναζήτηση και Φωνητικός έλεγχος



Smartphones, έξυπνα ηχεία και βοηθοί AI έχουν συμβάλει στην αύξηση της συνάφειας της φωνητικής αναζήτησης όσον αφορά τις τεχνολογικές τάσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο. Συγκεκριμένα, ένας αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών χρησιμοποιεί φωνητική αναζήτηση για να βρει και να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια, δωμάτια ξενοδοχείων και ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Επιπλέον, ο φωνητικός έλεγχος παίζει επίσης έναν αυξανόμενο ρόλο στις πραγματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Εντός των δωματίων του ξενοδοχείου, οι συσκευές με φωνητικό έλεγχο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του φωτισμού και της θέρμανσης ή για τη λήψη τουριστικών πληροφοριών χωρίς να χρειάζεται να μιλήσει κανείς με ένα μέλος του προσωπικού. Κάτι που είναι πιθανό να συνεχίσει να επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας.


Ρομπότ



Η τεχνολογία ρομποτικής είναι μια από τις πιο συναρπαστικές μορφές τεχνολογίας ταξιδιού και βελτιώνεται συνεχώς. Στα ξενοδοχεία, για παράδειγμα, τα ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί σε ρόλους θυρωρού, εξυπηρετώντας τους επισκέπτες όταν φτάνουν και παρέχοντας πληροφορίες όπου αυτό είναι εφικτό. Ορισμένα ξενοδοχεία, μάλιστα, επέκτειναν ακόμη περισσότερο τη χρήση τους, εμπλέκοντάς τα στον καθαρισμό και το χειρισμό αποσκευών.

Δυνητικά, στα εστιατόρια, τα ρομπότ μπορούν ενδεχομένως να έχουν ρόλο στην προετοιμασία και την εξυπηρέτηση τροφίμων, ενώ στα αεροδρόμια, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν επίσης την ρομποτική για να δημιουργήσουν θήκες αποσκευών που σας ακολουθούν έξυπνα. Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες τεχνολογικές τάσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο, οι χρήσεις των ρομπότ έχουν αυξηθεί πραγματικά ως απάντηση στην Cοvid-19, ειδικά καθώς έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την επαφή των ανθρώπων μεταξύ τους.


Εικονική πραγματικότητα (VR)




Η εικονική πραγματικότητα ήταν μια αναδυόμενη τεχνολογία σε διάφορους τομείς, αλλά ο ρόλος της στην τουριστική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Εξάλλου, παρέχει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να βιώσουν μακρινές τοποθεσίες από την άνεση του σπιτιού τους και μπορεί να κάνει, τελικά, τη διαφορά στο αν τελικά θα ολοκληρώσουν μια κράτηση. Χρησιμοποιώντας περιηγήσεις VR, οι πελάτες μπορούν να βιώσουν τα πάντα, από εικονικές ξεναγήσεις και εστιατόρια σε ξενοδοχεία, ορόσημα, εθνικά πάρκα ή ακόμα και συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Οι περισσότερες περιηγήσεις VR ή περιηγήσεις 360 είναι πλέον συμβατές με τα κύρια προγράμματα περιήγησης ιστού και μπορούν να βοηθήσουν όσους διστάζουν να ταξιδέψουν λόγω της Covid-19 να δουν τα οφέλη πιο καθαρά.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.