Τελευταία Νέα:

«Πονοκέφαλος» το κόστος του διπλώματος αυτοκινήτου για το νέο οδηγό



Καθόλου “φτηνή” υπόθεση δεν είναι η έκδοση διπλώματος αυτοκινήτου, για τον νέο οδηγό, αν λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για πολίτη που μόλις έχει τελειώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις και δεν έχει εισέλθει στην αγορά εργασίας.


Κατά συνέπεια πρόκειται για ένα κόστος που επωμίζεται η ελληνική οικογένεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της.

Σε μια μικρή έρευνα που κάναμε στο carzine.gr διαπιστώσαμε ότι οι τιμές για τα μαθήματα, θεωρητικά και πρακτικά διαμορφώνονται περί τα 700 ευρώ περίπου, χωρίς να αποκλείονται αποκλίσεις στην τιμή αυτή. Στα 700 ευρώ θα πρέπει να προσθέσετε και 128 ευρώ παράβολα, έτσι το κόστος ανεβαίνει στα 828 ευρώ.

Βάση νόμου οφείλεται να πραγματοποιήσετε πριν τις εξετάσεις οδήγησης ορισμένα μαθήματα Θεωρητικά και Πρακτικά.

Η Θεωρητική Εκπαίδευση προβλέπει 21 ώρες θεωρίας και η Πρακτική Εκπαίδευση προβλέπει 25 ώρες πρακτικής οδήγησης σε εκπαιδευτικό αυτοκίνητο (είτε με αυτόματο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων).

Φυσικά το κόστος του διπλώματος μπορεί να ανέβει αν απαιτηθούν περισσότερα πρακτικά μαθήματα, γεγονός που συμβαίνει πολύ συχνά.

carzine.gr









-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.