Τελευταία Νέα:

Οι συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα και ίσως δεν το φαντάζεσαι




Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές και πάνω-κάτω γνωρίζουμε ποιες καίνε περισσότερο ή λιγότερο ρεύμα.Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που δεν μας πάει στο μυαλό ότι κάποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε την κατανάλωση και άρα τον λογαριασμό του ρεύματος.

Και σίγουρα είναι πιο δελεαστικό να πληρώνεις λιγότερο ρεύμα και να χρησιμοποιείς τα χρήματα για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα. Μάλλον δε διαφωνεί κανείς σε αυτό! Υπάρχει τρόπος να εξοικονομείς ένα ποσό, γνωρίζοντας ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα.

Οι συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα και ίσως δεν το φαντάζεσαι

👉Συσκευές σε αναμονή

Πρόκειται για τις συσκευές που μπορεί να αυξήσουν πολύ την κατανάλωση του ρεύματος χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Τηλεόραση ανοιχτή για ώρες, υπολογιστές αλλά και tablet που φορτίζουν και μένουν ανοιχτές εφαρμογές μπορεί να αυξήσουν τον προϋπολογισμό στον λογαριασμό του ρεύματος. Να θυμάστε, λοιπόν, να τις κλείνετε όταν δεν τις χρησιμοποιείτε καθώς μόνο καλό δεν κάνετε στην τσέπη σας.

👉Αφυγραντήρας

Σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές ειδικά για σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές με υγρασία. Ωστόσο θα πρέπει να γίνεται με μέτρο η χρήση του καθώς καταναλώνει πολύ ρεύμα ειδικά αν τον έχετε ρυθμίσει σε υψηλό επίπεδο εργασίας. Αναζητήστε το μοντέλο και ελέγξτε την κατανάλωση που κάνει με βάση τις ώρες και τις ρυθμίσεις για να αποφύγετε υπερβολικές χρεώσεις που θα σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια συσκευή απαραίτητη σε πολλά νοικοκυριά αλλά καλό είναι να τηρείται το μέτρο.

👉Πιστολάκι

Μπορεί να είναι μια συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά είναι τόσο ενεργοβόρα που καλό θα είναι να προσέχεις την ώρα που κάνεις χρήση. Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το πιστολάκι τότε ίσως στο τέλος του μήνα υπάρχει ένα ποσό στον λογαριασμό σου το οποίο θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς. Για παράδειγμα για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα. Σίγουρα αν κάνεις αυτή τη σκέψη όσο αφήνεις το πιστολάκι να καίει, τότε θα θυμάσαι να το κλείνεις νωρίτερα. Όπως και με τις άλλες συσκευές που αφήνεις σε αναμονή!


exploringgreece.tv















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.