Τελευταία Νέα:

Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι που πουλήθηκε ποτέ



Μία έπαυλη τεσσάρων στρεμμάτων γνωστή ως “The One”, στο Bel Air του Λος Άντζελες βγαίνει στο σφυρί για 295 εκατ. δολάρια.
κίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια θα είναι το πιο ακριβό σπίτι που πουλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ, αν λάβει την τιμή-στόχο, ξεπερνώντας και τα 238 εκατ. δολάρια, έναντι των οποίων αγόρασε ένα… διαμεριασματάκι στο Μανχάταν ο επιχειρηματίας Κένεθ Γκρίφιν. Εάν δεν πουληθεί άμεσα, το “The One” θα βγει σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο στις 7-10 Φεβρουαρίου σε αναζήτηση πλειοδότη.




Πηγή φωτό: CNBC

«Είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα, στην κορυφή ενός βουνού στο Bel Air, που όμοιό του δεν θα ξαναγίνει ποτέ», είπε ο Μπράντεν Γουίλιαμς, της The Beverly Hills Estates, η οποία έχει αναλάβει.

Εκτός από την τιμή ρεκόρ, το “The One” φέρει και μια ιστορία δράματος, δικαστικών διενέξεων και χρεών. Χτίστηκε από τον Nile Niami, έναν παραγωγό του Χόλιγουντ, ο οποίος εξελίχθηκε σε κατασκευαστή και πρόβαλε την έπαυλη ως το «μεγαλύτερο και πιο ακριβό σύγχρονο σπίτι στην Αμερική», με τελική ζητούμενη τιμή 500 εκατομμυρίων δολαρίων.


Πηγή φωτό: CNBC

Με την προοδευτική αύξηση του κόστους, αυξανόταν και το χρέος του κατασκευαστή του σε περισσότερα από 180 εκατ. δολάρια. Έτσι, η έπαυλη πέρασε στα χέρια των πιστωτών. Ως μέρος συμφωνίας πτώχευσης έχει προγραμματιστεί να πουληθεί σε δημοπρασία, που θα ξεκινούσε στις 7 Φεβρουαρίου.

Γνώστες της υπόθεσης, οι οποίοι συμμετείχαν στη δικαστική διαδικασία έχουν εκτιμήσει ότι το “The One” θα έπρεπε να πουληθεί για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μόνο για να αποπληρώσει το χρέος, συμπεριλαμβανομένων των τελών δημοπρασίας και άλλων δαπανών.


Πηγή φωτό: CNBC

Ωστόσο, οι δανειστές και οι μεσίτες ελπίζουν ότι το ακίνητο βγαίνει στην αγορά σε μια ιδανική στιγμή. Τα πολυτελή ακίνητα στο Λος Άντζελες σπάνε κάθε ρεκόρ. Οι πωλήσεις ακινήτων με τιμή 10 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο διπλασιάστηκαν το 2021 σε σύγκριση με το 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία, με συνολικά 312 πωλήσεις.

Οι μεσίτες λένε ότι το ενδιαφέρον για το “The One” είναι ήδη έντονο. Ο διαχειριστής που έχει αναλάβει την πώληση είπε ότι έχει ήδη δύο προσφορές: μία από βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και μία από πλούσιο Κινέζο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένονται περισσότερες προσφορές σύντομα από επενδυτές κρυπτονομισμάτων που «βλέπουν αυτό το σπίτι ως δικό τους… διαστημικό σταθμό».


Πηγή φωτό: CNBC

Το σπίτι βρίσκεται σε 3,8 στρέμματα και διαθέτει 21 υπνοδωμάτια και 42 μπάνια. Χτισμένο σε ένα επίπεδο βουνό, έχει θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο κέντρο του Λος Άντζελες και στα βουνά San Gabriel. Διαθέτει επτά πισίνες και μία τεράστια τάφρο γύρω από την ιδιοκτησία. Διαθέτει νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, σαλόνι ομορφιάς με πλήρεις υπηρεσίες, σπα ευεξίας, αίθουσα προβολών χωρητικότητας 40 ατόμων, αίθουσα μπόουλινγκ, κελάρι κρασιού με 10.000 μπουκάλια, γκαράζ 30 αυτοκινήτων και ιδιωτική υπαίθρια πίστα για τρέξιμο.


Πηγή φωτό: CNBC

Για τους επισκέπτες ή το προσωπικό, διαθέτει έναν ξενώνα τριών υπνοδωματίων με τη δική του πισίνα.

Ωστόσο, οποιοσδήποτε αγοραστής του “The One” θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει ένα σωρό οικονομικά και νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με την αναφορά του παραλήπτη και μια μελέτη μηχανικής, το σπίτι έχει ρωγμές μέσα και γύρω από πολλές από τις πισίνες και την λιθοδομή, καθώς και σημάδια μούχλας. Διαθέτει αρκετές εκκρεμείς οικοδομικές άδειες και άδειες χρήσης, ενώ η τοπική ένωση ιδιοκτητών κατοικιών αμφισβητεί την κατασκευή του.


Πηγή φωτό: CNBC












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.