Τελευταία Νέα:

Μετά την ΕΡΓΑΝΗ, «απορρίπτει» τα rapid test και ο ΕΦΚΑ - Δέχεται μόνο μοριακό για να πληρώσει άδεια ασθενείας


Εμπόδια στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ταλαιπωρία για χιλιάδες εργαζόμενους, έχουν προκληθεί, εξαιτίας του θολού τοπίου σχετικά με την κάλυψη των εργαζόμενων που νοσούν από 

Καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική ΚΥΑ, στον αέρα παραμένουν οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό μετά από τη διενέργεια rapid test.

Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί σε rapid test θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ για τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται μοριακό τεστ έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Το in.gr και στο κινητό σου! Κατέβασε το app για Android από το Play Store

Με βάση τις οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.
Ο ΕΦΚΑ δέχεται μόνο μοριακό τεστ για να πληρώσει άδεια

Ωστόσο, εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει, μένουν έκθετοι καθώς, μετά την ΕΡΓΑΝΗ, που επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται και στον ΕΦΚΑ, που δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5νθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζόμενων νοσούν.

Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί με την έκδοση νέας ΚΥΑ, που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.