Τελευταία Νέα:

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου έχει οριστεί στις 15 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO).
H ημέρα καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου κάθε χρόνου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στα παιδιά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο. Από αυτά, μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.



Ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και εκδηλώνεται με ποικίλες κλινικές μορφές. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωσή του τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα ποσοστά ίασης χάρις στις σύγχρονες θεραπείες και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Πλέον περίπου το 70% των παιδιών που έχει πρόσβαση στην απαιτούμενη θεραπεία γίνεται καλά. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι 8 στα 10 παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία καταφέρνουν να νικήσουν την αρρώστια.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από κάποια μορφή καρκίνου τον χρόνο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) τονίζει συνεχώς τις ελλείψεις κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο καθώς και την ανεπάρκεια κάλυψης των ιδιαίτερων αναγκών που έχουν οι μικροί ασθενείς. Η ΕΛΛΟΚ επιζητά τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας των παιδιών με καρκίνο.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.