Τελευταία Νέα:

Πλεύρης: Έρχονται 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ – Νέα παράταση στο επικουρικό προσωπικό




Προσλήψεις για 4.000 μόνιμους νοσηλευτές στο ΕΣΥ, με ειδική μοριοδότηση και την παράταση στις επικουρικές συμβάσεις μέχρι τέλος του χρόνου, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Αναλυτικότερα ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε την προκήρυξη των προσλήψεων περίπου 4.000 -μονίμων- νοσηλευτών και εργαζομένων λοιπών ειδικοτήτων, με ειδική μοριοδότηση «συμβατή με το σύνταγμα» η οποία θα πριμοδοτεί την προϋπηρεσία τους στο ΕΣΥ.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι

αποδεδειγμένα θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα. Δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πέρα από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο σύστημα και να εκτιμηθεί ότι είχανε παρουσία στη δύσκολη αυτή περίοδο στο ΕΣΥ

Νέα παράταση στο επικουρικό προσωπικό

Παράλληλα προανήγγειλε μεγάλη παράταση των συμβάσεων στους επικουρικούς.

Θα είναι μέχρι τα τέλη του χρόνου η παράταση που θα δοθεί στους επικουρικούς σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο σύστημα
υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Προς το παρόν οι υγειονομικοί του ΕΣΥ που έχουν παραμείνει ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στις, 31 Μαρτίου θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει παράταση της αναστολής ή αν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να θεωρηθεί ο εμβολιασμός απαραίτητο τυπικό προσόν για να είσαι και να εργάζεσαι στο ΕΣΥ. Αν συμβεί το τελευταίο τότε θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός Συστήματος Υγείας.

Η εισήγησή μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση που πλέον όποιος δεν εμβολιάζεται όχι απλά να βρίσκεται σε αναστολή αλλά να μην μπορεί να παραμείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.


healthreport.gr













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.