Τελευταία Νέα:

Για να φτάσουν στην Αριδαία - Η «Οδύσσεια» οικογένειας για να απεγκλωβιστεί από τον πόλεμο


Η Αρίνα, ο σύζυγός της Βλαντιμίρ, οι δύο της κόρες, Αλεξάνδρα και Νικόλ, τα δύο της εγγόνια, ο 5χρονος Νταβίντ και η 9χρονη Σοφία, μαζί με τέσσερα σκυλιά και μία χελώνα, που επί 66 ώρες, έφυγαν με ένα βαν από την πόλη Βίνιτσα στην δυτικό-κεντρική Ουκρανία, με προορισμό την Αριδαία της Πέλλας.
“Πήδηξα στην κυριολεξία στο βαν με τον άντρα μου, έβαλα μπροστά τη μηχανή και ξεκίνησα να πάω να πάρω τα παιδιά μου, να αφήσουμε τα πάντα πίσω μας, για να γλιτώσουμε από τις βόμβες”, περιγράφει συγκλονισμένη, μιλώντας στο GRTimes.
“Δεν περιμέναμε ότι θα μας χτυπήσει ο Πούτιν. Στον 21ο αιώνα ζούμε. Ποιος το περίμενε να υπάρχει εισβολή σε μία άλλη χώρα…”, λένε σύσσωμα τα μέλη της οικογένειας Πιοντκοβσκάσι.

“Έχουμε φίλους στην Αριδαία. Ερχόμαστε χρόνια στην Ελλάδα”, εξηγεί η Αρίνα, ιδιοκτήτρια κυνοκομείου στη Βίνιτσα. “Οι φίλοι μας, είχαν την καλοσύνη να μας προτείνουν να μας φιλοξενήσουν για όσο χρειαστεί. Για εμάς, ήταν μονόδρομος η Ελλάδα και η Πέλλα”, προσθέτει.
Ουρά 50 χλμ στα σύνορα, χωρίς χρήματα και βενζίνη

Εξαντλημένοι όλοι τους, έκαναν μία στάση στη Θεσσαλονίκη, πριν συνεχίσουν για τον τελικό τους προορισμό, στην Αριδαία. “Είμαστε πραγματικά εξαντλημένοι, αλλά και τόσο ανακουφισμένοι που είμαστε πλέον ασφαλείς”, περιγράφει στο GRTimes, η Αλεξάντρα.

Η μητέρα της προσθέτει: “Κάναμε μεγάλο αγώνα, προκειμένου να καταφέρουμε να βγούμε από τα σύνορα. Και επιπλέον, είχαμε την αγωνία για την τύχη των συγγενών και των φίλων, που αφήναμε πίσω”. “Φύγαμε στην ουσία χωρία χρήματα, αφού μας “μπλόκαραν” το ύψος των συναλλαγών, βενζίνη ελάχιστη και μόνη ελπίδα να βγούμε από τα σύνορα”.

“Στα σύνορα με τη Μολδαβία, από όπου και τελικά περάσαμε, τα οχήματα είχαν σχηματίσει ουρά, μήκους 50 χιλιομέτρων. Υπήρχαν άνθρωποι πεζοί, που περίμεναν όλη νύχτα για να περάσουν απέναντι. Ήταν συγκλονιστικό”, περιγράφει με σχεδόν τρεμάμενη φωνή η Αρίνα.











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.