Τελευταία Νέα:

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Δύο ακόμα συλλήψεις, τέσσερις αναζητούνται




Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Οι συλλήψεις πλέον ανέρχονται στις έξι καθώς στις τέσσερις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, προστέθηκαν ακόμα δύο.
Οι συλληφθέντες είναι δύο Έλληνες, ηλικίας 21 και 20 ετών.

Σε νέα ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε τα εξής: «Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης».

«Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022. Οι έρευνες συνεχίζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πλέον αναζητούνται ακόμα τέσσερις, ένας εκ των οποίων είναι ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος διέφυγε στην Αλβανία.

Έντεκα άτομα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών.

Εκτός από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά το φονικό, κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, προχώρησε τις τελευταίες ώρες στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων.

Πέντε Έλληνες κι ένας Αλβανός, περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι τέσσερις εξ αυτών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές.

Με αυτό το δρεπάνι οι χούλιγκανς δολοφόνησαν τον Άλκη

Αυτό είναι το όπλο που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί λίγα μέτρα από την επίθεση στου Χαριλάου και χρησιμοποίησαν οι χούλιγκανς για να σφάξουν τον Άλκη.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr, το εργαλείο του θανάτου, είναι ένα κόκκινο δρεπάνι πάνω στο οποίο υπάρχει ακόμα αίμα.


To όπλο του εγκλήματος

Πρόκειται, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, για το αίμα τόσο του Άλκη, όσο και ενός εκ των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.



Με απλά λόγια, το ανθρωποειδές με το κόκκινο δρεπάνι, δεν δολοφόνησε μόνο τον νεαρό φοιτητή, αλλά είχε πρόθεση να σφάξει και τον φίλο του. Το συγκεκριμένο δρεπάνι, πωλείται στην αγορά και χρησιμοποιείται για κοπή μεγάλων χόρτων.

O 23χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση εις βάρος του 19χρονου Άλκη

Συνήθως κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, έχει μήκος περίπου 35 εκατοστά και λάμα μεγαλύτερη από 15cm. Οι δράστες, φεύγοντας εγκατέλειψαν το φονικό όπλο στο σημείο και μάλιστα φαίνεται να το έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες επιθέσεις καθώς στην άκρη της λαβής οι χούλιγκανς έχουν βάλει μονωτική ταινία για να μην τους γλιστράει από τα χέρια ενώ φαίνεται εμφανώς χρησιμοποιημένο.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.