Τελευταία Νέα:

ΕΟΔΥ: Τι ισχύει με τους θανάτους που (δεν) ανακοινώνονται – Οι διευκρινίσεις του Οργανισμού σε δημοσιεύματα



Απάντηση στα δημοσιεύματα που λένε ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν αυξηθεί αλλά ο ΕΟΔΥ δεν τους ανακοινώνει δίνει ο Οργανισμός.
Η ακριβής αποτύπωση του αριθμού των θανάτων και της διαχρονικής τους τάσης προκύπτει με βάση την ημερομηνία θανάτου και όχι με βάση την ημερομηνία δήλωσης τους/καταγραφής στο μητρώο και κατά συνέπεια της ανακοίνωσής τους, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

«Ο ισχυρισμός, σημειώνει, ότι δεν ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός θανάτων ανά ημέρα δεν ισχύει, “αφού στο Διάγραμμα 2 της ημερήσιας έκθεσης οι στήλες που εκφράζουν τον αριθμό νέων θανάτων παρουσιάζονται με βάση την ημερομηνία θανάτου. Σε κάθε στήλη αναγράφεται και ο αριθμός των θανάτων εκείνης της ημέρας (ανεξάρτητα με το πότε δηλώθηκαν).




Στην έκθεση ο ημερήσιος αριθμός των νέων θανάτων έχει οριστεί ως ο αριθμός θανάτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 του μητρώου εντός των τριών τελευταίων ημερών. Παρόλα αυτά και οι θάνατοι προηγούμενων ημερών προστίθενται στο Διάγραμμα 2 σε προηγούμενες ημερομηνίες”».

Εν κατακλείδι, αναφέρει ο Οργανισμός, όλοι οι θάνατοι ανακοινώνονται και περιλαμβάνονται στην έκθεση και δεν απαιτούνται υπολογισμοί όπως αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αν θέλει κανείς να γνωρίζει ανά ημέρα πόσα άτομα κατέληξαν».

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση δήλωσης είναι εγγενές χαρακτηριστικό κάθε συστήματος επιτήρησης παγκοσμίως. Τα δεδομένα είναι δυναμικά και μπορεί να αλλάζουν, καταλήγει ο ΕΟΔΥ






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.