Τελευταία Νέα:

Από το Άλωρο Αλμωπίας Εκοιμήθη ο δραστήριος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης



Εκοιμήθη σήμερα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο δραστήριος και φιλάγαθος Αρχιμανδρίτης της Τριανδρίας μακαριστός π. Αντώνιος Πακαλίδης, με καταγωγή από το Άλωρο Αλμωπίας, ηττημένος από την δύσκολη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Γενάρη ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης εισήχθη στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας και μετά από τρεις μέρες διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ.

O μακαριστός ήταν από τους πιο δραστήριους κληρικούς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Συνήργησε τα μέγιστα στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Τούμπας και στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας όπου ανέπτυξε πολύ μεγάλο ποιμαντικό και πνευματικό έργο σε όλους τους τομείς της ενοριακής του δράσης.

Διετέλεσε πρόεδρος των αποφοίτων του Παπαφείου ιδρύματος με μεγάλη δράση. Πρόεδρος του ιδρύματος παιδείας και πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στο οποίο συνέβαλε στη λύση πολλών χρονιζόντων και δυσεπίλυτων προβλημάτων.

Στις πρόσφατες Αρχιερατικές εκλογές για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ανεδείχθη μέλος του τριπροσώπου με την ψήφο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.









Πηγή: orthodoxianewsagency.gr













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.