Τελευταία Νέα:

Εισβολή στην Ουκρανία: Βολοντιμίρ Ζελένσκι "Η Δύση μας άφησε μόνους"


Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι θέλει να αναπτυχθεί ειρηνευτική δύναμη μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε, επίσης, την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε την έκκληση σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, καθώς οι ηγέτες των 27 συνεδρίαζαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επανέλαβε, επίσης, την έκκληση να αποκλειστεί η Ρωσία από το δίκτυο πληρωμών SWIFT και να επιβληθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο και στο αέριο που εξάγει η Μόσχα.

Ζήτησε να προσφερθεί «βοήθεια στον στρατό» της Ουκρανίας, με «όπλα και πυρομαχικά» από την Ευρώπη, και να «υποστηριχθεί» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η ανάπτυξη «ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ». Χρειάζεται ταχεία ανάληψη σθεναρής δράσης, επέμεινε.

Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του έχει «αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό. «Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Ανέφερε επίσης ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο. «Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν χθες Πέμπτη (24.02.2022) στην έκτακτη σύνοδο κορυφής να επιβάλουν νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.