Τελευταία Νέα:

Άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη αποφάσισε η Βουλή - Δείτε τον λόγο




Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια για δυο ποινικές δικογραφίες με 265 ψήφους «υπέρ» έναντι μίας «κατά».
Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από το Σώμα να ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του και για τις δύο δικογραφίες καθώς αυτές «δεν υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα και θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τη βουλευτική ιδιότητα θα πρέπει να κριθούν από τη δικαιοσύνη».

Η πρώτη δικογραφία αφορά τη θητεία του ως πρόεδρος του ΔΣ στα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ για προκληθείσα απιστία σχετικά με σύμβαση διαχείρισης και συντήρησης εγκαταστάσεων, η οποία όμως, όπως τόνισε, «είχε λήξει 6 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία της εταιρείας».

Η δεύτερη δικογραφία αφορά την κατηγορία της συναυτουργίας σε απιστία, σχετικά με μια μη δεσμευτική γνωμοδότηση που έλαβε το 2016, το ΔΣ του ΟΛΠ για την ανακατασκευή μιας αποθήκης, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι εγκαλείται για τη θετική επιστημονική άποψη που είχε για την υλοποίηση του έργου σημειώνοντας πως αυτή δεν ήταν ούτε δεσμευτική αλλά και δεν είχε καμία σχέση με την προκήρυξη του έργου, την επιλογή του αναδόχου, τη συμβασιοποίησή της και την εκτέλεση του έργου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.