Τελευταία Νέα:

Χάρτης: Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής των ΕυρωπαίωνΟ χάρτης αυτός της Ευρώπης περιλαμβάνει στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, δηλαδή των μέσο αριθμό ετών που αναμένεται να ζήσουν τα άτομα της κάθε χώρας που γεννήθηκαν το ίδιο έτος, αν η θνησιμότητα σε κάθε ηλικία παραμείνει σταθερή στο μέλλον.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το προσδόκιμο ζωής των Ελβετών είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη με 83.8 έτη και ακολουθούν οι Ισπανοί με 83.6 και οι Ιταλοί με 83.5.

Οι Έλληνες βρίσκονται αρκετά πάνω από το μέσο όρο της ηπείρου με μέσο όρο τα 82.2 έτη. Εμφανίζει καλύτερα αποτελέσματα από όλες τις βαλκανικές χώρες αλλά και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Στο αντίποδα τώρα, οι Μολδαβοί βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 71.9 έτη, με την Ουκρανία και την Ρωσία να κλείνουν την τριάδα των ουραγών.

Όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής των ανδρών την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ελβετοί με 81.9 έτη, τη δεύτερη οι Ισλανδοί με 81.5 και την τρίτη οι Ιταλοί με 81.3. Οι Έλληνες έχουν προσδόκιμο ζωής τα 79.8 έτη.

Προσδόκιμο ζωής Ανδρών στην Ευρώπη

Όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής των γυναικών την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ισπανίδες με 86.2 έτη, τη δεύτερη οι Ελβετίδες με 85.6 και την τρίτη οι Ιταλίδες με τις Γαλλίδες με 85.5. Οι Ελληνίδες βρίσκονται επίσης πολύ ψηλά με 84.7 έτη.


Προσδόκιμο ζωής Γυναικών στην Ευρώπη


Η πηγή των στοιχείων είναι η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το Human Development του 2020.


Ο χάρτης σχεδιάστηκε από τους γεωγραφικούς στο mapchart.net.
Geografikoi


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.