Τελευταία Νέα:

Σημαντικός βαθμός για τον Αλμωπό Αριδαίας - Το πανόραμα του Βορείου ομίλου της Super League 2



Απόλλων Πόντου - Αλμωπός Αριδαίας 1-1

Σκόρερ: 45+2' Αμαραντίδης - 87' Ρόβας

Τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων έβαλε ο Αλμωπός Αριδαίας, φεύγοντας με τον βαθμό από την έδρα του Απόλλωνα Πόντου στο 87’! Η ομάδα της Πέλλας πήρε ισοπαλία με 1-1, χάρη σε «χρυσό» γκολ του Ρόβα στο 87ο λεπτό, ο οποίος νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Πίτκα μετά την απόκρουση του πέναλτι σε πρώτο χρόνο. 

Ο Απόλλων είχε αποκτήσει προβάδισμα σε καθοριστικό σημείο του ματς, με τον Αμαραντίδη να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ωστόσο, δεν μπόρεσε να το κρατήσει μέχρι τέλους κι έχασε έτσι την ευκαιρία να ξεφύγει στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, ο Αλμωπός «έσβησε» το σερί των τριών ηττών και με όφελος τον βαθμό παρέμεινε ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας του Βορρά, με 22 βαθμούς.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Μαλουμαντσοκό, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ρούνεϊ, Ενομό, Παπαϊωάννου, Λουφάκης, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ελλέ.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Γιαλαμούδης, Ζαχαρός, Κέρθι (46′ Γιουκούδης), Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Πέττας, Ρόβας, Σέχου, Κολλαράς, Αδαμίδης (46′ Παρασκευάς).

Η ΑΕΛ πήρε σημαντικό διπλό κόντρα σε Απόλλωνα Λάρισας (0-2) και παρέμεινε στους 6 βαθμούς πίσω από την Βέροια που νίκησε δύσκολα τη Νίκη Βόλου (1-0).

Γεμάτη αγωνιστική στην Super League 2 και στον Βόρειο όμιλο είχαμε την σημαντική νίκη της ΑΕΛ μέσα στο AEL FC Arena επί του Απόλλωνα Λάρισας με 2-0. Μια νίκη που κράτησε στους 6 την διαφορά των «βυσσινί» από την Βέροια που μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε με 1-0 της Νίκης Βόλου. Ο Ολυμπιακός Β' στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη που σκόραρε κιόλας νίκησε τα Τρίκαλα με 2-0, ενώ ο ΠΑΟΚ Β' πέρασε από τις Σέρρες νικώντας τον Πανσερραϊκό με 2-1.

Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ 0-2

Σκόρερ: 61′, 64′ Όγκμποε

Στο «AEL FC Arena» η... φιλοξενούμενη ΑΕΛ κέρδισε σε «ντέρμπι» τοπικού χαρακτήρα τον Απόλλωνα Λάρισας με 2-0 και παραμένει στη 2η θέση του Βορείου ομίλου, με έξι βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Βέροια (42 έναντι 36). Πρωταγωνιστής για τους «Βυσσινί» ήταν ο... συνήθης ύποπτος, Μάριος Όγκμποε, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του με διαφορά τριών λεπτών, στο 61' και στο 64'. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ, έφτασε τα 10 γκολ σε 16 συμμετοχές στη Super League 2, ενώ έχει πετύχει και τρία σε τέσσερις συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας.

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Λουκάς, Νούσιος, Καλούσης, Τιμπουέ, Ζιάκας, Χατζής, Μπαλογιάννης, Γιαννίτσης, Σταματής.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ Ομάρ, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Θ. Παπαγεωργίου, Γιάκος, Κολομπίνο, Όγκμποε, Νικολιάς, Ακούνια.

Βέροια - Νίκη Βόλου 1-0

Σκόρερ: 52' Γιακουμάκης

Τι κι αν ζορίστηκε απέναντι στη Νίκη Βόλου; Η Βέροια συνέχισε την πορεία της στην κορυφή του Βόρειου ομίλου, σημειώνοντας την 7η διαδοχική της νίκη που τη διατηρεί στο +6 από τη 2ηΑΕΛ. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη δυσκολεύθηκε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ από την πλευρά της η Νίκη Βόλου πήγε να της κάνει… δώρο το 1-0 με «τρελό» αυτογκόλ από την κεφαλιά-απομάκρυνση του Αλιατίδη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι στο 8’. Τελικά, ένα γκολ στις αρχές του β’ μέρους αποδείχθηκε αρκετό. Ο Γιακουμάκης χρίστηκε σκόρερ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ κι έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, στέλνοντας έτσι την ομάδα του στους 42 βαθμούς μετά από 17 παιχνίδια, χωρίς να έχει χάσει βαθμό στο 2022! Από την άλλη, η Νίκη Βόλου έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των τριών αγώνων, αλλά παρέμεινε σε ευνοϊκή απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού (24 β., 8η).

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά, Πασάς.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Κάσσος, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Ανδρέου, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Ροχάνο (46′ Κουσκουνάς), Βλαχομήτρος.

Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου 4-0

Σκόρερ: 27' Τόμας πεν., 64' Τότσκα, 71' Πήλιος, 88' Άλεξιτς

Σαρωτικός ο Ηρακλής επί του Ολυμπιακού Βόλου. Οι Κυανόλευκοι επιφύλαξαν παράσταση για έναν ρόλο στους Ερυθρόλευκους, παίρνοντας πανηγυρική νίκη με 4-0 που τους κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Τόμας έσυρε πρώτος τον χορό των γκολ ανοίγοντας το σκορ στο 27’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, για να «τελειώσουν» το ματς ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος οι Τότσκα (64’) και Πήλιος (71’). Το… κερασάκι στην τεσσάρα πρόσθεσε ο Άλεξιτς στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το σχήμα της νίκης που έστειλε τον Γηραιό στην 7η θέση με 24 βαθμούς και δύο ματς να εκκρεμούν. Από την άλλη, οι Βολιώτες ηττήθηκαν για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό κι έμειναν «κολλημένοι» στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς, όσους έχει και η ουραγός Καβάλα.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος, Α. Παπαστεριανός, Κωστούλας, Πατράλης, Ναπολιτάνο, Τότσκα, Μπαστακός, Τόμας, Κάκκο.

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Κόκας, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Μανγκά, Ντιαμπί, Παπακώστας, Σιαφά, Σκοπελίτης, Βερνάρδος

Πιερικός-Θεσπρωτός 0-3

Σκόρερ: 48′ Στεργίου, 71′ Ντι Αλέσιο, 90+1′ Ρομέρο

Στην Κατερίνη ο Θεσπρωτός επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 3-0 του γηπεδούχου Θεσπρωτού με «ξέσπασμα» στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα μπκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε με γρήγορο γκολ του Στεργίου στο 48'. Στο 71΄ο Ντι Αλέσιο με κεφαλιά έκανε το 2-0, με τον Ρομέρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει με σουτ το τελικό σκορ. Οι Ηπειρώτες με την επιστροφή τους στις νίκες «έσπασαν» αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών (4 ήττες - 3 ισοπαλίες).

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Μηλιώτης (48′ Ζαφειράκης), Γιαλαμίδης, Σουντάρ (48′ Ίτσιος), Τόσκα, Κανούλας, Παπαδόπουλος (69′ Μπουόλι), Ντίνας.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Γώγος, Στεργίου (78′ Λύγκας), Γκανσιέρ, Ντι Αλέσιο, Ζιώγας, Γεωργούσης, Ρομέρο, Μπονίγια, Ραμίρεζ, Βαλιέντε.

Η βαθμολογία

1. Βέροια 42 (17 ματς)

------------------------------------

2. ΑΕΛ 36 (17 ματς)

3. Ξάνθη 32 (16 ματς)

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 29 (14 ματς)

5. Ολυμπιακός Β' 28 (18 ματς)

6. ΠΑΟΚ Β' 25 (16 ματς)

7. Ηρακλής 24 (16 ματς)

8. Νίκη Βόλου 24 (18 ματς)

9. Αλμωπός Αριδαίας 22 (18 ματς)

10. Θεσπρωτός 22 (18 ματς)

11. Απόλλων Πόντου 17 (17 ματς)

12. Πανσερραϊκός 16 (18 ματς)

13. Απόλλων Λάρισας 16 (18 ματς)

------------------------------

14. Τρίκαλα 16 (17 ματς)

15. Πιερικός 15 (18 ματς)

15. Ολυμπιακός Βόλου 13 (17 ματς)

17. Καβάλα 13 (17 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.

*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.