Τελευταία Νέα:

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα – Πέταξαν για πρώτη φορά τα Rafale



Με μέτρα ασφαλείας και φέτος η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, των νεοαποκτηθέντων μαχητικών Rafale.Κάτω από τον ηλιόλουστο και ανοιξιάτικο αττικό ουρανό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Κύπρου παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση για τα 201 χρόνια από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

Για πρώτη φορά φέτος στη στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν τα αεροσκάφη Rafale που πρόσφατα απέκτησε η χώρα μας, ενώ τον Αττικό ουρανό “έσκισαν” και τέσσερα Rafale που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ.

Με την άφιξη του έχοντος το γενικό πρόσταγμα διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου και του επιτελείου που έλαβαν θέση απέναντι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.











Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το ’21 μας εμπνέει

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε: «Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε, μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Μιας χώρας ανεξάρτητης και δημοκρατικής, στον πυρήνα, εδώ και χρόνια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επέτειος της Επανάστασης, την οποία τιμήσαμε με τη σημερινή παρέλαση, μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον χάρτη της Ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για ελευθερία. Το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘21 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στη διαρκή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Οι μεγάλες νίκες ήρθαν όταν ήμασταν ενωμένοι

«Να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμα των αγωνιστών του ’21. Οφείλουμε να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις μαζί με τους συμμάχους μας. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. «Γιορτάζουμε», είπε, «με μεγάλη λαμπρότητα τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη μεγάλη Εθνική μας εορτή». «Τιμούμε», συνέχισε, «τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη».

«Στις μέρες μας», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα επικίνδυνων και σύνθετων προκλήσεων. Κρίσεις που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς». Ξεκαθάρισε ότι «είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό από όπου κι αν αυτός προέρχεται. Και είμαστε υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε χώρας». Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να έχουμε «πάντα στο μυαλό μας ότι οι μεγάλες νίκες ήρθαν όταν ήμασταν ενωμένοι ενώ οι μεγάλες ήττες ήρθαν, στην ιστορική μας διαδρομή, όταν μαλώναμε».









-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.