Τελευταία Νέα:

Λάκης Βασιλειάδης: Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Κάστρο Χρυσής και τα Γιαννιτσά

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη σε επίσκεψη που πραγματοποίησε αρχικά στο Βυζαντινό Κάστρο της Χρυσής, παρουσία του Δημάρχου & Αντιδημάρχων Αλμωπίας και του Προέδρου της ΤΚ Χρυσής, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και συναδέλφων βουλευτών.

Η κ. Μενδώνη σε συνεργασία με τους φορείς της Πέλλας δρομολόγησε την πρόσφατη έγκριση της χρηματοδότησης του Βυζαντινού Κάστρου Μογλενών (Χρυσής) από το Ταμείο Ανάκαμψης για εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του πολύ σημαντικού αυτού μνημείου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2025.

Στη συνέχεια ο Λάκης Βασιλειάδης ακολούθησε την Υπουργό σε επίσκεψη, παρουσία και του Δημάρχου Πέλλας, στο «Μεγάλο Τζαμί», το Τέμενος του Ισκεντέρ Μπέη στα Γιαννιτσά, το οποίο μεταβιβάστηκε από την Εθνική Τράπεζα στο Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό να αναδειχθεί σε πολυχώρο πολιτισμού, όπως ήδη σχεδιάζεται με σχετική μελέτη, καθώς και στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε την Υπουργό στον ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη Μητρόπολη Γιαννιτσών, για την οποία ολοκληρώνονται οι μελέτες από το ΚΑΣ και με έγκριση της Υπουργού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ έργο ανακατασκευής & συντήρησης. Από πλευράς ΠΚΜ, η βούληση είναι να προχωρήσει το έργο με προτεραιότητα, όπως έχει ενημερωθεί ο Βουλευτής από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης, πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της κ. Μενδώνη στην Πέλλα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη σημασία που δείχνει το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τις αποτελεσματικές ενέργειες των φορέων της Πέλλας για την ανάδειξη των μικρών και μεγάλων θησαυρών της Περιφερειακής μας Ενότητας.














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.