Τελευταία Νέα:

Αναδρομική η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για χιλιάδες φοιτητές


Αφορά στο τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2022
Με 120 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα επιδοτηθούν αναδρομικά οι φοιτητές για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, κατόπιν διόρθωσης του λάθους που είχε προκύψει από τη νέα φόρμουλα επιδότησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της 
νέας  φόρμουλας, εκτός επιδότησης έχουν μείνει χιλιάδες σπίτια που νοικιάζουν φοιτητές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση και συνεπώς δεν δηλώνουν το σπίτι τους ως πρώτη κατοικία. Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για την συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας.

Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τούς αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση:

42 ευρώ για τον Ιανουάριο, εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Φεβρουάριο, εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Μάρτιο, εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες
Σύνολο επιδότησης: 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος
Προφανώς οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους, θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία έκπτωση σε έναν από τους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, από τον Απρίλιο και μετά.

newsbreak


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.