Τελευταία Νέα:

Κοροναϊός: Σταματούν οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τον εμβολιασμό στην ΕλλάδαΤην αλλαγή στον τρόπο, με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις για τον κοροναϊό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωση της Δευτέρας ο κ. Θεμιστοκλέους, οι ενημερώσεις δεν θα γίνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε συντρέχει λόγος.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
04:05

«Μην νομίζουμε ότι τελείωσε η πανδημία»

«Πριν δύο χρόνια, στις 11 Μαρτίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι ο κοροναϊός είναι πανδημία» σημείωσε στην αρχή της ενημέρωσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Από όλους επιστήμονες η διατύπωση είναι σαφής: η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών που επιτρέπει την χαλάρωση κάποιων μέτρων προστασίας δεν θα πρέπει να εννοηθεί ότι σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, όλοι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί, συνέχισε.

Στο βιβλίο της πανδημίας Covid υπάρχουν πολλά ακόμα κεφάλαια προς συγγραφή. Η επιστήμη στην αναμέτρησή της με το άγνωστο, θα επικρατήσει, δημιουργώντας δεδομένα για την αντιμετώπιση επόμενων πανδημιών τόνισε.

«Οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας. Ιστορικά η κάθε πανδημία έχει διαφορετική έκβαση και σημειώνεται πως πολλά ακόμη κεφάλαια απομένουν προς συγγραφή στο βιβλίο της πανδημίας COVID» κατέληξε η Μαρία Θεοδωρίδου.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.