Τελευταία Νέα:

Αυτή είναι η «μαύρη λίστα» με τις «μη φιλικές χώρες» της Ρωσίας


 Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρίες, αλλά και πρόσωπα από τις χώρες που χαρακτηρίζονται ως «μη φιλικές» θα πρέπει τώρα να έχουν την έγκριση μιας κυβερνητικής επιτροπής, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ρωσική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε μία λίστα χωρών και περιοχών που προχωρούν σε «μη φιλικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας, των εταιριών και των πολιτών της, μετά από την εφαρμογή δραστικών οικονομικών κυρώσεων για τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ο κατάλογος των χωρών:

Αυστραλία
Καναδάς
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ισλανδία
Ιαπωνία
Μονακό
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νορβηγία
Ταϊβάν
Σαν Μαρίνο
Σιγκαπούρη
Νότια Κορέα
Ελβετία
Ουκρανία
Ηνωμένο Βασίλειο
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η «μαύρη λίστα» της Ρωσίας ακολουθεί ένα προεδρικό διάταγμα της 5ης Μαρτίου, το οποίο επιτρέπει στη ρωσική κυβέρνηση, στις εταιρίες και στους πολίτες να πληρώνουν προσωρινά με ξένο συνάλλαγμα τα χρέη που έχουν στο εξωτερικό σε «μη φιλικές χώρες» και σε ρούβλια.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.