Τελευταία Νέα:

HPV: Το εμβόλιο για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας εγκρίθηκε και για τα αγόρια !

Το εμβόλιο Gardasil που προστατεύει από τους ιούς που προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες και κορίτσια εγκρίθηκε τώρα και για την προστασία των ανδρών και αγοριών από τους ιούς που προκαλούν κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα (μυρμηγκιές των γεννητικών οργάνων, θηλώματα).

Το εμβόλιο αυτό είναι σε θέση να προστατεύει αποτελεσματικά αγόρια και άνδρες ηλικίας 9 έως 26 ετών από μόλυνση από τους τύπους 6 και 11 του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV (Human Papilloma Virus).

Η μόλυνση από τους διάφορους τύπους του ιού HPV είναι η συχνότερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος σε πολλές χώρες. Οι περισσότερες περιπτώσεις κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα προκαλούνται από διάφορους τύπου του ιού HPV.

Το εμβόλιο Gardasil μέχρι τώρα ήταν εγκεκριμένο για να χορηγείται σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας από 9 έως 26 ετών για:

✅ Την πρόληψη του καρκίνου του αιδοίου, του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας που προκαλούνται από τους τύπους 16 και 18 του ιού HPV

✅ Την πρόληψη προκαρκινικών βλαβών που προκαλούνται από τους τύπους 6, 11, 16, και 18 του ιού HPV

✅ Την πρόληψη των γεννητικών κονδυλωμάτων που προκαλούνται από τους τύπους 6 και 16 του ιού HPV

Η νέα έγκριση ένδειξης χορήγησης του εμβολίου Gardasil επιτρέπει την πρώτη θεραπεία πρόληψης εναντίον των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων σε άνδρες και παιδιά από 9 έως 26 ετών. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι λιγότεροι άνδρες θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε θεραπείες για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.


Η αποτελεσματικότητα του Gardasil εξετάστηκε σε μια τυχαιοποιημένη θεραπευτική δοκιμή στην οποία συμπεριλήφθηκαν 4.055 άρρενες ηλικίας από 16 έως 26 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε άρρενες που δεν ήσαν μολυσμένοι από τους τύπους 6 και 11 του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV όταν άρχισε η έρευνα, το εμβόλιο Gardasil ήταν σχεδόν 90% αποτελεσματικό για την πρόληψη των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων που δημιουργούνται εξαιτίας τη μόλυνσης από τους τύπους 6 και 11 του ιού HPV.


Έρευνες έγιναν για να μετρηθεί η ανοσολογική αντίδραση στο εμβόλιο σε αγόρια ηλικίας 9 έως 15 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ανοσολογική αντίδραση ήταν τόσο καλή όσο αυτή που διαπιστώθηκε ότι δημιουργείτο στους έφηβους και άνδρες ηλικίας 16 έως 26 ετών. Με βάση αυτό το αποτέλεσμα οι ερευνητές πείσθηκαν ότι το εμβόλιο είχε την ίδια αποτελεσματικότητα και στην ηλικιακή ομάδα αγοριών 9 έως 15 ετών.

Τα σημαντικά αυτά νέα δεδομένα όπως και η είδηση για την έγκριση του εμβόλιου σε άνδρες, περιέχονται σε ανακοίνωση από την αρμόδια αρχή για την έγκριση φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι το FDA, Food and Drug Administration. Αναφέρεται επίσης ότι ο κατασκευαστής του εμβολίου θα διεξάγει έρευνες μετά την εμπορική διάθεση του εμβολίου για να εξασφαλιστεί επιπρόσθετη πληροφόρηση για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του Gardasil σε άνδρες και αγόρια.

Το εμβόλιο Gardasil χορηγείται σε 3 ενέσεις εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών. Τα συχνότερα προβλήματα που προκαλεί είναι πόνος, φαγούρα, ερυθρότητα και μώλωπας στο σημείο που γίνεται η ένεση. Επίσης δυνατόν να προκαλέσει πονοκέφαλο και πυρετό.

medlook.net










-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.