Τελευταία Νέα:

Από 1η Μαΐου τέλος στα πιστοποιητικά - Οι ανακοινώσεις Πλεύρη



Σε ανακοινώσεις για την χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού προέβη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας καταργούνται από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μαθητές θα επιστρέψουν από τα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν self test.

Από 01.05.22 ορίζεται ενα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας. Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%. Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Η εικόνα της πανδημίας στη χώρα

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων κορωνοϊού σε επταήμερο διάστημα μειώνεται σύμφωνα με τους ειδικούς, έχοντας φτάσει τα 15.000, και η πτώση προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί. Μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των νέων ασθενών με λοίμωξη Covid που εισάγονται στα νοσοκομεία - έχουν υποχωρήσει κάτω από 350 ημερησίως. Το περασμένο 24ωρο οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες covid ήταν 2.352 και στις κλίνες των Μονάδων ήταν 667, με τους 356 εξ αυτών διασωληνωμένους.

Ο "σκληρός δείκτης" που δεν υποχωρεί είναι εκείνος που αφορά τους θανάτους. Οι 784 ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στον Απρίλιο αποτελούν την πιο "σκληρή" απόδειξη για την επίπτωση του κορωνοϊού ιδίως σε ευάλωτους και ηλικιωμένους. Αλλά ταυτόχρονα και την πιο "σκληρή" υπενθύμιση για το εμβολιαστικό ραντεβού είτε πρόκειται για τον βασικό εμβολιασμό είτε για τις αναμνηστικές δόσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 400.000 ηλικιωμένοι άνω των 80 χρόνων έχουν προτεραιοποιηθεί για τον εμβολιασμό τους με την τέταρτη δόση. Η πλατφόρμα άνοιξε την περασμένη Τετάρτη κι έχουν κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού με την τέταρτη (ή δεύτερη αναμνηστική) δόση για τους πολίτες ηλικίας 70-79 χρόνων και μεθαύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου, για τους πολίτες ηλικίας 60-69 χρόνων.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.