Τελευταία Νέα:

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από την 1η ΜαΐουΚαταργείται από τη 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης. Για την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊόυ και την επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε στο Mega ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Είναι μία τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, ζούμε στον «αστερισμό» της Όμικρον 2. Τα πιστοποιητικά δεν έχουν πλέον αξία καθώς όλοι μπορούμε να μολυνθούμε και να μεταδώσουμε. Δεύτερον, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που έχει αναπτύξει ανοσία είτε από εμβολιασμό είτε από νόσηση, και πολλοί εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει ταυτόχρονα. Η πιθανότητες να νοσήσει πλέον κανείς βαριά είναι ελάχιστες, συνεπώς μπορεί κανείς να ανασυστήσει την κανονικότητά του με προσοχή και εμβολιαζόμενοι για την υγεία μας και όχι για το πιστοποιητικό», ανέφερε αρχικά.

«Είναι κακή ανάλυση το να λέει κανείς ότι “νίκησαν” οι ανεμβολίαστοι, καθώς όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον ιό και θα νοσήσουμε κάποια στιγμή. Κανείς δεν ήθελε να απομονωθεί από την παρέα του ή να κλειστεί στο σπίτι. Εφόσον εμβολιαστούμε προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας. Φάνηκε, και η δυναμική του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς πολλοί πήγαν να εμβολιαστούν για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό», πρόσθεσε.

«Τα μέτρα πρέπει να καταργηθούν με προσοχή, ωστόσο η μάσκα να παραμείνει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ανθρώπους», επεσήμανε.

Όσο αφορά στην οξεία ηπατίτιδα που προσβάλλει τα μικρά παιδιά, ο κ. Τζανάκης, δήλωσε πως, «αυτή η ηπατίτιδα είναι αγνώστου προέλευσης που προκαλεί προβληματισμό. Έχουν προσβληθεί περίπου 120 παιδιά και βάσει της αναλογίας στην Ελλάδα μπορεί να αρρωστήσουν περίπου 12 παιδιά».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.