Τελευταία Νέα:

6.065.595,45€ για έργα ύδρευσης στο Δήμο Αλμωπίας

Τη χρηματοδότηση ενός πολύ σημαντικού έργου στον Δήμο Αλμωπίας, συνολικού ύψους 6.065.595,45€ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που υλοποιεί το ΥΠΕΣ.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σε έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με ασύρματη υδρομέτρηση, η αντικατάσταση δικτύων, η κατασκευή εσωτερικού δικτύου σε οικισμούς του Δήμου, η αρχαιολογική επίβλεψη και έρυενες

Συγκεκριμένα, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι:

  1. Ένταξη του Έργου με τίτλο: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ», (αξίας 6.065.595,45€ το οποίο αφορά στα εξής υποέργα:

·        ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ (2.450.000€)

·        ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ (1.895.967,74€)

·        ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ (1.391.129,03€)

·        ΥΠΟΕΡΓΟ ΙV: ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (4.676,10€)

·        ΥΠΟΕΡΓΟ V: ΕΡΓΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΙΑΣ (ΟΚΩ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΕΡΓΩΝ 1,2 ΚΑΙ 3 (115.322,58€)

·        ΥΠΟΕΡΓΟ VI: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΕΡΓΩΝ 1,2 ΚΑΙ 3 (208.500€)

Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς εγκρίσεων έργων για τον Δήμο Αλμωπίας, όπως διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Στέλιος Πέτσας τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, στη συνάντηση, που είχαν στις 8 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ένταξη του έργου στον Δήμο Αλμωπίας, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό Στέλιο Πέτσα για τους εντατικούς ρυθμούς, με τους οποίους το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, ειδικότερα σε οικισμούς που επί μισό αιώνα, δεν έχει αλλάξει τίποτα, αποτελεί κυρίαρχο στόχο μας.

ΣυνεχίΖΟΥΜΕ  την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, με προσήλωση στις αρχές μας, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που οριοθετούν την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας».














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.