Τελευταία Νέα:

Α' Ε.Λ.Μ.Ε Πέλλας - Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στην ΕΔΕΣΣΑ 11π.μ. ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

 

ü Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος!

ü Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς!

ü Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Με όπλο την αισιοδοξία από την μεγάλη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη και την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απεργία την Τετάρτη 6/4.

 

Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων και για τα κέρδη τους!

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την οποία στηρίζουν εδώ και χρόνια όλα το κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα. 

     Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε εκατοντάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές να συνεχίσουν να εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις, χαμηλό εισόδημα και με κουτσουρεμένα δικαιώματα. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο μισθός μας βρίσκεται μειωμένος και παγωμένος εδώ και 12 χρόνια! Με πολλές οικογένειες να έχουν άνεργους συζύγους και παιδιά, με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, σε λίγο ο μισθός δεν θα φτάνει ούτε για να πάμε στο σχολείο με τις τιμές στα καύσιμα να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.  Σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση βρίσκονται οι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, που αναγκάζονται να εργάζονται  μακριά από τα σπίτια τους.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

    Ενώ βρίσκονται σε κατάσταση συνεχών περικοπών οι ανάγκες οι δικές μας και των σχολείων, ενώ δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, 11 δις €  από το ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, στο όνομα της περιβόητης «πράσινης μετάβασης» και λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

     Και την ίδια ώρα τα σχολεία όχι μόνο συνεχίζουν να έχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, να χάνονται εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας, όχι μόνο δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για τα μορφωτικά κενά των μαθητών μας και τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις μετά από 2 χρόνια πανδημίας και εγκλεισμού, αλλά αρχίζουν να φτάνουν και μηνύματα από τις Σχολικές Επιτροπές ότι λόγω της ακρίβειας και του πολέμου, θα χρειαστεί να κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο, στα αναλώσιμα κτλ.! Με άλλα λόγια μας καλούν να πληρώσουν πάλι οι μαθητές και οι γονείς τους για το δικαίωμά τους στη μόρφωση!

 

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

§  Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Ξεπάγωμα των ΜΚ της διετίας 2016-17. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.

§  Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

§  Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία. Ούτε μια ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας για όλες τις τάξεις και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

§  Μέτρα στήριξης για όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται μακριά από την κατοικία τους: επίδομα σίτισης, στέγασης και δωρεάν μεταφορικά.

§  Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση της λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης».

§  Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια με μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση φόρων.

§  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

§  Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300€ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

§  Δωρεάν δεκατιανό και γεύμα στο σχολείο για όλους τους μαθητές, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.

§  Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων με ευθύνη του κράτους. Ενίσχυση των σχολικών επιτροπών στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Μηδενικό ΦΠΑ για όλες τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

 

Δεν θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Όμως, ο πόλεμος δεν είναι η μοναδική αιτία για την ακρίβεια. Εδώ και μήνες βλέπουμε τις τσέπες μας να αδειάζουν μέσα στο 10ήμερο από την πληρωμή του μισθού μας. Ο πόλεμος ήρθε να οξύνει παραπέρα μία κατάσταση, για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, και οι αιτίες του οποίου βρίσκονται στο σκληρό ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς.

     Αυτός ο ανταγωνισμός οδήγησε στην απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και στον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας.

Γι’ αυτό δεν έχουμε κανένα λόγο να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου πετρελαιά, τραπεζίτη, βιομήχανου ή εφοπλιστή, όπως επιλέγει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη και των κομμάτων που υπερασπίζονται αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί απαιτούμε:

§  Απεμπλοκή από τον πόλεμο, καμία συμμετοχή με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

§  Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

§  Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε «σωτήρες» ή κυβερνητικούς μεσσίες, που δήθεν θα υπερασπιστούν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

 

Απεργούμε & στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία!

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

 

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Σεμερτζίδου Δέσποινα                                Τραπεζανίδης Γιώργος

 


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.