Τελευταία Νέα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Με «σφραγίδα» ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις από τη ρήτρα αναπροσαρμογής – Αποκαλυπτικό έγγραφο


Ίσχυε και έβαζε… φωτιές στα τιμολόγια ρεύματος και επί ΣΥΡΙΖΑ η ρήτρα αναπροσαρμογής, με την κυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμμένου να κλείνουν τα μάτια και να μην προχωρούν σε καμία ενέργεια κατάργησής της.
Την κατάργηση που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά τώρα, όπως άλλωστε δήλωσε χθες μετά τη συνάντησή του με τους δικηγορικούς συλλόγους, προτρέποντας μάλιστα τους καταναλωτές να μην την πληρώνουν…

Η «παράνομη» κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ρήτρα αναπροσαρμογής Οριακής Τιμής Συστήματος έβαζε φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και επιχειρήσεων και κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας. Και τότε, το 2017 – 2018, αν και είχε την εκτελεστική αρμοδιότητα έκλεινε τα μάτια… και άφηνε τους οικιακούς καταναλωτές, τους αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες να πληρώνουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Οι αυξήσεις το 2017-2018

Τα παραπάνω αποκαλύπτει έγγραφο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το οποίο και δημοσιοποιεί το in, σύμφωνα με το οποίο η Αρχή ζητούσε στις 11 Απριλίου του 2019 από τις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να της αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία της περιόδου 2017-2018 «προκειμένου να τεκμηριωθεί επαρκώς ο λόγος και η μεθοδολογία ενεργοποίησης της ρήτρας ΟΤΣ για τα Οικιακά, Μικρά Εμπορικά και Αγροτικά τιμολόγια ΧΤ που προσφέρετε με ειδική αναφορά στις όποιες τυχόν τροποποιήσεις έχουν επέλθει κατά την εξεταζόμενη περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό κείμενο.

Η ΡΑΕ επίσης επικαλείται το λόγο της κινητοποίησής της όχι μόνο επειδή έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου της διαφάνειας των χρεώσεων αλλά και επειδή «έχει γίνει (σ.σ. η ΡΑΕ) αποδέκτης διαμαρτυριών από καταναλωτές αναφορικά με την επαύξηση του ενεργειακού τους κόστους, σε συνέχεια της ενεργοποίησης της ρήτρας προσαρμογής από τους Προμηθευτές τους». Πρόκειται για αναφορά στο έγγραφο της 11ης Απριλίου 2019, το οποίο απεστάλη στους προμηθευτές στις 25 Απριλίου του 2019, η οποία επιβεβαιώνει και τις αυξήσεις που έγιναν την περίοδο 2017-2018 στους λογαριασμούς ρεύματος εξαιτίας της ενεργοποίησης της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και την εποχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι αυξήσεις στο ρεύμα έπεφταν βροχή δεν έκανε τίποτα… Και όχι ότι θα μπορούσε να κάνει καθώς η αγορά είναι ελεύθερη αλλά είχε τη δυνατότητα παρέμβασης ώστε να καταργήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Από τη στιγμή που το ζητάει και τώρα από την κυβέρνηση σημαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπορούσε να το είχε πράξει…

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω»

Οι κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνδυασμό και με αντίστοιχες ενέργειες συλλόγων καταναλωτών και δικηγόρων δημιουργούν τις συνθήκες της επιστροφής του καταστροφικού «κινήματος Δεν Πληρώνω» της περιόδου 2010-2011. Και τότε με τις προτροπές του ΣΥΡΙΖΑ καταναλωτικές οργανώσεις και δικηγορικά γραφεία καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώνουν το ρεύμα, τα διόδια και τον ΕΝΦΙΑ.

Ένα από τα τραγικά αποτελέσματα ήταν ο κίνδυνος της κατάρρευσης της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας. Η ΔΕΗ βρέθηκε με ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της από μόλις 600 εκ. σε 2 δις. ευρώ.

Αξίζει δε να τονιστεί, χωρίς να απαξιώνεται το δικαίωμα της διεκδίκησης των καταναλωτικών δικαιωμάτων, πως αντίστοιχες κινήσεις ενώσεων πολιτών και καταναλωτών με σκοπό την κατάργηση π.χ. όρων δανείων με το ελβετικό φράγκο, του ΕΝΦΙΑ κατέπεσαν στα δικαστήρια. Όσοι προσέφυγαν καταφεύγοντας σε τέτοιες ομάδες δαπάνησαν έξοδα για τις ομαδικές αγωγές αλλά και για συνδρομές σε αυτές τις οργανώσεις χωρίς βέβαια να τους επιστραφούν ποτέ…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

εγγραφο ΡΑΕ











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.