Τελευταία Νέα:

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς ένα Τ-λεμφοκύτταρο σκοτώνει τον καρκίνο


Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα βιολόγος μέσω Twitter, στο οποίο φαίνεται το ακριβώς πώς ένα κύτταρο του ανοσοποιητικού συστήματος (το Τ-λεμφοκύτταρο) επιτίθεται στο καρκινικό.

Το βίντεο κατεγράφη με τη χρήση ενός εξειδικευμένου μικροσκοπίου από τον εξειδικευμένο βιολόγο – κυτταρολόγο Άλεξ Ρίτερ και τους συνεργάτες του, και έχει ελαφρώς επιβραδύνει την ταχύτητά του για να γίνει κατανοητό, σύμφωνα με το goodwordnews.com.

Το Τ-λεμφοκύτταρο (πορτοκαλί χρώμα) φαίνεται να παίρνει μια φλογερή κόκκινη όψη, καθώς καταστρέφει το καρκινικό του «θήραμα».

«Το Τ λεμφοκύτταρο στην πραγματικότητα δεν καίγεται. Η εμφάνισή του προκαλείται εν μέρει από μια φθορίζουσα πρωτεΐνη που προστέθηκε από τους ερευνητές – αλλά η δυναμική, ρευστή επιφάνειά του είναι η φυσική αντίδραση του κυττάρου στον εντοπισμό ενός στόχου», έγραψε ο Ritter στο Twitter.

Οι εικόνες κυκλοφόρησαν ως μέρος μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τον Ritter και τους συνεργάτες του, στην οποία επιχειρούσαν να διερευνήσουν πώς τα καρκινικά κύτταρα προστατεύονται από την επίθεση των Τ- λεμφοκυττάρων.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.