Τελευταία Νέα:

Το οινοποιείο Νιβουρλή στην έκθεση Detrop boutique στην Θεσσαλονίκη



To κορυφαίο "ραντεβού" του κλάδου τροφίμων-ποτών, η DETROP BOUTIQUE, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Η DETROP BOUTIQUE έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών.

Η έκθεση προβάλλει την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές, ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους.

Πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, συνεδρίων και ημερίδων, η DETROP BOUTIQUE παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες των κλάδων τροφίμων-ποτών.

Το οινοποιείο Νιβουρλή είναι εκεί με το δικό του περίπτερο με στόχο ο κόσμος να δει και να γευτεί τα κρασιά που περιέχουν την πείρα , το μεράκι και τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτά. 

🥂 ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ • ΑΜΑΣΣΙ
Το Αμάσσι είναι μία γηγενής λευκή ποικιλία που ξεκίνησε την καριέρα της σαν "Χειμωνιάτικο" (=εξαιτίας της μεγάλης αντοχής) και στην πορεία ξαναβαπτίστηκε από τους πρόσφυγες του Πόντου, παίρνοντας το όνομα της από τον τόπο καταγωγής τους, την Αμάσεια.
Δίνει κρασιά με ανθικά και 🌿 βοτανικά αρώματα, χωρίς να τις λείπουν και οι πιο εξωτικές φρουτώδεις νότες, ενώ διαθέτει ευχάριστη οξύτητα και συνοδεύει καλά πράσινες σαλάτες 🥗 και φρούτα. 

🥂 ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ • ΡΟΔΙΤΗΣ & CHARDONNAY
Ο δυναμικός Ροδίτης παντρεύεται το κοσμοπολίτικο Chardonnay για να δώσει ένα λαμπερό κρασί με δροσερή οξύτητα και αρώματά 🍏🍐 λευκόσαρκων και πυρηνόκαρπων φρούτων, που ταιριάζουν εξαιρετικά με ριζότα θαλασσινών και πίτες 🥬 λαχανικών. 

🍷 ΜΟΥΣΑ • SYRAH & ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Μετά από 20ωρη προζυμωτική κρυοεκχύλιση και 10μερη παραμονή με τις οινολάσπες, η ροζέ Μούσα (μία ετικέτα αφιερωμένη στην πηγή έμπνευσης του παραγωγού: την κόρη του 🥰) διακρίνεται για τα αρώματα γλυκών μπαχαρικών και 🍒  μικρών κόκκινων φρούτων. Στο στόμα, η αναζωογονητική οξύτητα που διαθέτει τη μετατρέπει σε καλό σύνοδο γλυκόξινων πιάτων ή πιάτων με 🥭 εξωτικά φρούτα.

🍷 ΥΠΟΜΟΝΗ • MERLOT, SYRAH & ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Τρεις αγαπημένες ποικιλίες, 40 ημέρες εκχύλιση και 9 μήνες παραμονή με τις οινολάσπες δεν μπορούν παρά να δώσουν ζωηρό χρώμα & πλούσιο άρωμα στο κρασί. Κόκκινα και 🍇🫐 μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και ώριμες τανίνες παντρεύονται αρμονικα με bbq και ποικιλίες 🧀 τυριών. 
Το όνομα της ετικέτας, αν και ακούγεται εντελώς ταιριαστό με τις εποχές μας 😅, είναι στην πραγματικότητα μία μνεία του παραγωγού στην υπομονή και τη στήριξη που λαμβάνει από τη γυναίκα του ☺️.





















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.