Τελευταία Νέα:

Εκλογές στη Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit poll



Επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία, τα οποία σύμφωνα με το AFP είναι αρκετά ακριβή.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο γάλλος πρόεδρος είναι 28,1%, ενώ η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23.3% και στην τρίτη θέση ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%. Στη συνέχεια βρίσκεται ο Ερίκ Ζεμούρ με 7,2% και με 5% η Βαλερί Πεκρές. 

Όπως λοιπόν προκύπτει από τα πρώτα exit poll, στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση των ηττημένων για το ποιον θα στηρίξουν.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.



Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Οι δυο πρώτοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 24 Απριλίου.
Τι έλεγαν τα exit polls νωρίτερα

Η εικόνα από τα επίσημα exit polls έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ανεπίσημα exit poll που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, σύμφωνα με τα οποία θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ντέρμπι, αφού παρουσίαζαν Μακρόν και Λεπέν ισόπαλους.

Σύμφωνα με ανεπίσημο exit poll που επικαλέστηκε η βελγική εφημερίδα «La Libre», πριν το κλείσιμο της κάλπης στη Γαλλία, ο απερχόμενος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωνε το 24,7% των ψήφων, ενώ η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν είχε το 23,5% των ψήφων.

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν έπαιρνε το 19% των ψήφων.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.