Τελευταία Νέα:

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: H πρόληψη σώζει ζωές.



Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, συνιστάται στις γυναίκες να κάνουν γενικό έλεγχο με τον γιατρό τους κάθε χρόνο.

Μέρος του ελέγχου θα περιλαμβάνει να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με το ιατρικό σας ιστορικό, το οικογενειακό ιστορικό, και τις επιλογές του τρόπου ζωής σας, όπως διατροφή, συνήθειες άσκησης και αν καπνίζετε ή πίνετε αλκοόλ ή όχι.

Η επίσκεψη στο γιατρό σας για τακτικές ιατρικές εξετάσεις θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και να εντοπίσετε πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια κάποιας ασθένειας.

Πολλές ασθένειες όπως η καρδιαγγειακή (καρδιακή) νόσος, ο διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου μπορούν να εντοπιστούν στα αρχικά τους στάδια, όταν η θεραπεία είναι συχνά πιο αποτελεσματική.

Εάν διατρέχετε υψηλό κίνδυνο για μια συγκεκριμένη ασθένεια – για παράδειγμα, εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό της – συνιστάται να ελέγχεστε συχνότερα και σε μικρότερη ηλικία.

Αυτοέλεγχοι υγείας για γυναίκες


Κάντε τον αυτοέλεγχο μέρος της τακτικής σας ρουτίνας. Τα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε στο σπίτι περιλαμβάνουν:

Το δέρμα

Παρακολουθήστε τις φακίδες, τις κρεατοελιές και τις δερματικές κηλίδες για αλλαγές στο μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα ή οτιδήποτε ασυνήθιστο, όπως πόνο ή φαγούρα. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο. Οι γυναίκες με υψηλό κίνδυνο καρκίνου του δέρματος χρειάζονται τακτική εξέταση από τον γιατρό ή τον δερματολόγο τους.

Οδοντιατρική φροντίδα

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο τερηδόνας, ασθένειας των ούλων και απώλειας δοντιών, εάν πλένετε τακτικά τα δόντια σας, χρησιμοποιείτε τακτικά οδοντικό νήμα, πίνετε άφθονο νερό, κάνετε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και επισκέπτεστε τον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για καθαρισμό.

Δίαιτα

Μπορείτε να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία τρώγοντας μια ποικιλία από θρεπτικά υγιεινά τρόφιμα και έχοντας τακτικά γεύματα και ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Βάρος

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μπορεί να αποτρέψει χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και η αρθρίτιδα.

Αλκοόλ

Η κοινωνική κατανάλωση ορίζει ως όχι περισσότερα από δύο τυπικά ποτά (για παράδειγμα, 100 ml κρασί) οποιαδήποτε ημέρα και τουλάχιστον δύο ημέρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα.

Άσκηση

Η τακτική άσκηση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη ασθενειών, καθώς και να είναι καλή για τη συναισθηματική σας υγεία. Συνιστάται τουλάχιστον 2 με 5 ώρες άσκησης την εβδομάδα.

Ψυχική και συναισθηματική υγεία

Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα όπως έντονη θλίψη, ευερεθιστότητα, κόπωση, άγχος ή είχατε αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες ή στον ύπνο σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας να συζητήσει αυτά τα συμπτώματα.








mothersblog.gr



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.