Τελευταία Νέα:

100.000 στο Δήμο Αλμωπίας για τις ζημιές από τις θεομηνίες


Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου με βασικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανεμοθύελλας της 8ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Αλμωπίας Ειδικότερα:

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στην καλλιέργεια σπαραγγιού, ο Βουλευτής συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με τον Υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργό, αρμόδιο για φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλο καθώς και με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου. 

Κατά τη διάρκεια και των δύο συναντήσεων ο Βουλευτής κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το εύρος της ζημιάς, τονίζοντας στους συνομιλητές του ότι η καλλιέργεια υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν μεγάλες φθορές στα θερμικά νάιλον που μεταφράζεται σε υψηλό κόστος για τους παραγωγούς τόσο για την αντικατάσταση όσο και για την πληρωμή εργατικών χεριών.

 Η πρόταση του κ. Σταμενίτη ήταν να υπάρξει αποζημίωση των παραγωγών μέσω του μηχανισμού αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis).





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.