Τελευταία Νέα:

Μάθε τι είναι η τετράγωνη αναπνοή και ποια τα οφέλη τηςΗ αναπνοή του κουτιού είναι μια εξαιρετική αναπνευστική άσκηση που μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, όταν περιμένεις στη στάση, στο γραφείο, ενώ περιμένεις σε ένα ιατρείο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να συγκεντρωθείς.


Σύμφωνα με την κλινική Mayo, υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι η εκούσια βαριά αναπνοή μπορεί πραγματικά να ηρεμήσει και να ρυθμίσει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Αυτό το σύστημα ρυθμίζει τις ακούσιες λειτουργίες του σώματος όπως η θερμοκρασία. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να προσφέρει σχεδόν άμεση αίσθηση ηρεμίας.


Αν είστε νέοι στην αναπνοή κουτιού, μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή. Ενδέχεται να έχετε ζάλη μετά από μερικούς γύρους. Αυτό είναι φυσιολογικό, και καθώς ασκείστε συχνότερα, θα είστε σε θέση να προχωρήσετε περισσότερο χωρίς τη ζάλη. Αν έχετε ζάλη, μείνετε για ένα λεπτό και επαναλάβετε την κανονική αναπνοή.


Τι είναι η αναπνοή κουτιού;

Η αναπνοή στο κουτί είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη λήψη αργών, βαθιών αναπνοών. Αυτό μπορεί να αυξήσει την απόδοση και τη συγκέντρωση, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα ισχυρό ανακουφιστικό του άγχους.

Επίσης αποκαλούμενη τετραγωνική αναπνοή, αυτή η τεχνική μπορεί να είναι ευεργετική για όλους, ειδικά για όσους θέλουν να διαλογιστούν ή να μειώσουν το άγχος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, αθλητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές, αστυνομικούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες γιόγκα.Τα βήματα της αναπνοής του κουτιού

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι είστε καθισμένοι σε μια άνετη καρέκλα με τα πέλματά σας να πατούν καλά στο πάτωμα. Προσπαθήστε να βρίσκεστε σε ένα αθόρυβο περιβάλλον χωρίς στρες, όπου μπορείτε να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Κρατώντας τα χέρια σας χαλαρά στην αγκαλιά σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα πάνω, εστιάστε στην στάση σας. Θα πρέπει να κάθεστε ευθεία. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε βαθιές αναπνοές.


Βήμα 1
Καθίστε σε όρθια θέση, εκπνεύστε σιγά-σιγά, αφαιρώντας όλο το οξυγόνο από τους πνεύμονές σας. Εστιάστε σε αυτή την πρόθεση και συνειδητοποιήστε τι κάνετε.


Βήμα 2
Εισπνεύστε αργά και βαθιά μέσα από τη μύτη σας μέχρι τις τέσσερις. Σε αυτό το βήμα, μετρήστε σε τέσσερα πολύ αργά στο κεφάλι σας. Νιώστε ότι ο αέρας σας γεμίζει τους πνεύμονες, ένα τμήμα κάθε φορά, μέχρι οι πνεύμονες να είναι πλήρως γεμάτοι και ο αέρας να κινείται στην κοιλιά σας.


Βήμα 3
Κρατήστε την αναπνοή σας για μια ακόμη αργή μέτρηση τεσσάρων.


Βήμα 4
Εκπνεύστε από το στόμα σας για την ίδια αργή καταμέτρηση των τεσσάρων, αποβάλλοντας τον αέρα από τους πνεύμονες και την κοιλιά σας. Να είστε ενήμεροι για το αίσθημα του αέρα που αφήνει τους πνεύμονές σας.


Βήμα 5
Κρατήστε την αναπνοή σας για την ίδια αργή μέτρηση των τεσσάρων βημάτων πριν επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία.


Οφέλη από την αναπνοή του κουτιού

Η αναπνοή στο κουτί μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Αυτό το καθιστά εξαιρετική θεραπεία για καταστάσεις όπως γενικευμένη διαταραχή άγχους, διαταραχή πανικού, διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας επιτρέποντάς σας να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα τη νύχτα πριν από το κρεβάτι. Η αναπνοή του κουτιού μπορεί να είναι αποτελεσματική και βοηθά στη διαχείριση του πόνου.


Συμβουλές για αρχάριους

Αν είστε νέοι στην αναπνοή κουτιού, μπορεί να είναι δύσκολο να αποδώσετε στην αρχή. Ενδέχεται να έχετε ζάλη μετά από μερικούς γύρους. Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά καθώς ασκείστε συχνότερα, θα είστε σε θέση να προχωρήσετε περισσότερο χωρίς τη ζάλη. Αν έχετε ζάλη, σταματήστε για ένα λεπτό και επαναλάβετε την κανονική αναπνοή.


Για να σας βοηθήσει να εστιάσετε στην αναπνοή σας, βρείτε ένα ήσυχο, αχνά φωτισμένο περιβάλλον για να κάνετε την αναπνοή του κουτιού.Αυτό δεν είναι καθόλου απαραίτητο για την εκτέλεση της τεχνικής, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στην πρακτική αν είστε νέοι σε αυτήν.


 healthline.com-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.