Τελευταία Νέα:

Απίστευτη ιστορία: Ήταν πλήρως εμβολιασμένη, κόλλησε κοροναϊό και πλέον δεν μπορεί να περπατήσει


Τα ίσια ανάποδα έφερε ο κοροναϊός σε πολλούς ασθενείς, οι οποίοι είτε ταλαιπωρούνται ακόμη από διάφορες παρενέργειές του είτε βρίσκονται αντιμέτωποι με την long covid.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πώς άλλαξε η ζωή μιας γυμνασμένης και υγιούς μητέρας, η οποία έχασε την ικανότητά της να περπατάει πριν από δύο μήνες, ενώ ήταν άρρωστη με κοροναϊό.

Ο λόγος για την Στέισι Κινγκ, από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία κόλλησε κοροναϊό τον Μάρτιο και στην αρχή παρουσίασε τυπικά συμπτώματα – βήχα, πόνους και δυσφορία.

Ωστόσο την πέμπτη ημέρα της μόλυνσης, η ζωή της πλήρως εμβολιασμένης μητέρας άλλαξε εντελώς όταν ξύπνησε χωρίς να μπορεί να περπατήσει.

Μου παίρνει επτά λεπτά να ανέβω τις σκάλες

«Η ζωή μου ανατράπηκε. Δεν μπορώ να κάνω κανένα από τα πράγματα που μου άρεσαν», δήλωσε η κ. King στο NewsHub.

Στην αρχή ένιωθα σαν να περπατούσε μέσα σε λάσπη μέχρι τα γόνατά μου, πλέον μου παίρνει επτά λεπτά για να ανέβω μια σκάλα.

Η Στέισι αγόρασε το δικό της αναπηρικό αμαξίδιο και έκλεισε ραντεβού με νευρολόγο, αλλά της είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένει τέσσερις μήνες.

Ωστόσο η η υγεία της επιδεινώθηκε, πήγε στο νοσοκομείο, όπου κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής της διαγνώστηκε με λειτουργική νευρολογική διαταραχή (FND), μια κατάσταση όπου τα σήματα μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος διαταράσσονται. 

Μου είπαν πως το έπαθα από το… άγχος

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα ότι η κατάσταση προκλήθηκε από το άγχος και δεν είχε καμία σχέση με τον Covid.

Ωστόσο η ίδια πιστεύει ότι οι δύο παθήσεις σχετίζονταν και τώρα ζητά μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις του ιού.

«Έμεινα εντελώς άφωνη. Φαίνεται να υπάρχει ευτελισμός και μια αποφασιστικότητα να αποσυνδεθούμε από τον ιό όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε η ίδια.









-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.