Τελευταία Νέα:

Νέα κόλπα από διαρρήκτες - Η σπείρα του «χαμένου σκύλου» που χτυπάει στην περιοχή της Θέρμης


Καινούρια κόλπα μηχανεύονται επίδοξοι διαρρήκτες σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης τρομοκρατώντας ή ξεγελώντας ιδιοκτήτες απομονωμένων σπιτιών
Κακοποιοί υποδύονται ότι ψάχνουν τον σκύλο τους και μπαίνουν ως... "κύριοι" σε μονοκατοικίες του δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα στις περιοχές της Σουρωτής και των Βασιλικών για να αρπάξουν ό,τι βρουν ή ό,τι μπορέσουν! 

Όπως τονίζουν δύο ιδιοκτήτες τέτοιων κατοικιών, σχετικά απομονωμένων, «αν δεν ήμασταν στο μπαλκόνι, ύστερα από τη σύντομη βροχή (απόγευμα Τετάρτης) δεν θα παίρναμε χαμπάρι την εισβολή στα σπίτια μας, το απύθμενο θράσος τους και την εξωφρενική τους ετοιμότητα στις οργισμένες μας φωνές».

Ο Σ.Κ. είπε χαρακτηριστικά στο makthes.gr ότι στην ερώτηση γιατί μπήκαν στην αγροικία του, χωρίς να χτυπήσουν και έσυραν τη βαριά σιδερένια εξώπορτα απάντησαν με θαυμαστή ηρεμία και δήθεν αγωνία ότι έχασαν το σκύλο τους και τον ψάχνουν, χωρίς ωστόσο να τον έχουν φωνάξει ούτε μία φορά! Η Μ.Κ. επίσης κάτοικος αγροικίας, αφού τηλεφώνησε για να ενημερώσει την αστυνομία στη συνέχεια γνωστοποίησε το περιστατικό στα social media και στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας άμεσα προληπτικές ή καλύτερα αποτρεπτικές περιπολίες.

«Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, τουλάχιστον κάποιοι να είναι ενήμεροι και «ψυλλιασμένοι» διότι η απόπειρα διάρρηξης δεν έγινε ξημερώματα αλλά γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ. Ο ένας ήταν στην εξώπορτα δίπλα στο αυτοκίνητο και ο άλλος διέσχιζε με το πάσο του το αγρόκτημα χωρίς φακό πχ κινητού και χωρίς να κάνει οποιοδήποτε θόρυβο».

 Η Μ.Κ. μόλις τον αντιλήφθηκε, σε μια προσπάθεια να αμυνθεί άρχισε να φωνάζει ότι ήδη έχει φωνάξει την αστυνομία και ήδη έχει καταγράψει τα στοιχεία του ΙΧ τους κάτι όμως που δεν ήταν εφικτό μέσα στα σκοτάδια και μέσα στα… χωράφια. Ο αξιωματικός υπηρεσίας στην Άμεση Δράση που δέχτηκε το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, στο ερώτημα μήπως όντως έψαχναν το σκύλο τους και τους έβρισε αδίκως απάντησε νέτα σκέτα ότι «…δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μπήκαν για να κλέψουν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν παρόμοιες καταγγελίες.

Απόπειρες κακοποιών, με άλλοθι τον εντοπισμό σκύλου, έχουν συμβεί και στο παρελθόν για να κάνουν… αυτοψία στο χώρο και να «μετρήσουν» την κατάσταση πχ για το πόσοι ζουν στα σπίτια, πόσες εισόδους και εξόδους έχουν, αν λειτουργούν οι συναγερμοί και οι κάμερες με την ανίχνευση κίνησης.

 Όπως μας είπε υπεύθυνος εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας «πολλές φορές οι σπείρες διαρρηκτών παίρνουν σήμα για «υποψήφια» προς «άδειασμα» σπίτια από μέλη συνεργείων καθαρισμού, τεχνιτών, κηπουρών κ.α. οι οποίοι πρόσφατα δούλεψαν σ αυτά». Ένα άλλο στοιχείο που διερευνούν οι κακοποιοί είναι η κατάσταση των δρόμων που οδηγούν σε αγροικίες και κτήματα. «Αν είναι παραμελημένοι, με χόρτα και χωρίς εύκολη πρόσβαση, θεωρούν ότι δεν κατοικούνται και συνεπώς είναι εύκολη λεία για να χτυπήσουν…».





Μακεδονία










-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.