Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Marc: Σε διψήφια επίπεδα το γαλάζιο προβάδισμα μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ



Ο θετικός απόηχος που όλα δείχνουν ότι είχε στην κοινή γνώμη η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έδωσε νέα ώθηση στις επιδόσεις της κυβερνητικής παράταξης, η οποία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αισθάνονται οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας, διευρύνει το προβάδισμα που την χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση.Στην απλή πρόθεση ψήφου, όπως την κατέγραψε η εταιρία Marc σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στις 9,9 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι με τις αναγωγές το γαλάζιο προβάδισμα κυμαίνεται σε διψήφια επίπεδα.



Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32% (από 31,7% στην προηγούμενη μέτρηση), 
ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1% (από 22,6%), 
το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,2% (από 13,3%), 
το ΚΚΕ 5,7% (5,5%), 
η Ελληνική Λύση 4,6% (4,4%), 
το ΜέΡΑ 25 2,8% (3%), 
οι Έλληνες για την Πατρίδα 2% (2,1%), 
η Εθνική Δημιουργία (Μπογδάνος, Τζήμερος, Κρανιδιώτης) 1,1%,
άλλο κόμμα 3%, αναποφάσιστοι 9,8%.

Σαφές και άνετο είναι και το προβάδισμα που διατηρεί στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον οποίο οι θετικές γνώμες φθάνουν στο 48,7%. 

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 38,1, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 30,5%. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας (23,9%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (20,2%) και τελευταίος ο Γιάνης Βαρουφάκης (17,2%).






Ένας στους τρεις θέλει κυβέρνηση ΝΔ

Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 27,1%, αυξημένο από την προηγούμενη μέτρηση) θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 12,4% (έναντι 13,2% στην προηγούμενη μέτρηση). 

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλει το 13% (αυξημένο ποσοστό σε σχέση με το 9,6% της προηγούμενης έρευνας), συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 14,2% (από 14,4%) ενώ κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θέλει το 8,8%.

Την ίδια ώρα, πάνω από τους μισούς πολίτες (ποσοστό 55,5%) θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 41,1% το φθινόπωρο.



Σε ερώτημα σχετικό με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 60% ότι ήταν θετική ή μάλλον θετική, έναντι στο 32,9% περιορίζονται όσοι είδαν το ταξίδι του πρωθυπουργού αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Η ακρίβεια αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 81,6% ( έναντι 84,7% της προηγούμενης δημοσκόπησης), ο πόλεμος στην Ουκρανία ακολουθεί σε ποσοστό 58,1% (έναντι 77,4%) και η εγκληματικότητα στην τρίτη θέση με 33,7% (έναντι 17,7). Το θέμα της πανδημίας έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς από το 40,7% σε προηγούμενη μέτρηση, είναι πλέον στο 24,4%. Ακολουθούν τα εθνικά- ελληνοτουρκικά (22,6%), οι φυσικές καταστροφές (13,2%) και το μεταναστευτικό (8,5%).

















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.