Τελευταία Νέα:

Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο για διαμονή 5 αστέρων στον ουρανό - Mία ανεπανάληπτη εμπειρία ταξιδιού στις πιο μοναδικές τοποθεσίες της γης.



Mία ανεπανάληπτη εμπειρία ταξιδιού στις πιο μοναδικές τοποθεσίες της γης.Μετά την κατάκτηση κάθε σπιθαμής της γης, από αιώνιους πάγους μέχρι αχανείς ερήμους, ο κλάδος της φιλοξενίας κάνει απόβαση και στους αιθέρες, δημιουργώντας ένα, ιπτάμενο ξενοδοχείο που είναι ελαφρύτερο ακόμη και από τον αέρα.

Ειδικότερα, από το 2024, η σουηδική εταιρεία OceanSky θα προσφέρει στους επιβάτες της ένα βιώσιμο, ιπτάμενο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ειδικά σχεδιασμένο για εκπληκτικές εμπειρίες πάνω από μοναδικές τοποθεσίες της γης. 

Η πρωτοπόρος εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αποστολές από το Longyearbyen, στο Svalbard, στον Βόρειο Πόλο με αυτό το αεροσκάφος επόμενης γενιάς, το οποίο μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παράλληλα, έχει προαναγγείλει επικά σαφάρι στον Τροπικό του Καρκίνου, πάνω από κατακόκκινες ερήμους, γεμάτες ζωή και μυστήριο.

Προτείνοντας μια βιώσιμη εναλλακτική λύση που επιτρέπει ασφαλείς και πολυτελείς διαμονές στον ουρανό, το αερόπλοιο της OceanSky είναι ένα υβριδικό αεροσκάφος μήκους 100 μέτρων, που συνδυάζει την άνωση από ήλιο με την αεροδυναμική ανύψωση η οποία δημιουργείται από το σχήμα του. Οδηγούμενο προς τα εμπρός από τέσσερις έλικες, το όχημα μπορεί να πετάει διαρκώς για ημέρες.


Η σουηδική εταιρεία OceanSky θα προσφέρει στους επιβάτες της ένα βιώσιμο, ιπτάμενο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ειδικά σχεδιασμένο για εκπληκτικές εμπειρίες πάνω από μοναδικές τοποθεσίες της γης/ Photo: Facebook

Το ότι είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, σημαίνει ότι το αερόπλοιο έχει εξαιρετική χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, επιτρέποντας περισσότερο χώρο και εγκαταστάσεις επί του σκάφους, διασφαλίζοντας ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας στην αεροπορία.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται αεροδρόμιο για απογείωση και προσγείωση, που σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν να αποβιβαστούν και να επιβιβαστούν οπουδήποτε, ακόμη και στην πιο απομονωμένη τοποθεσία, κατά τη διάρκεια των ουράνιων κρουαζιερών.

Το εσωτερικό του αερόπλοιου OceanskyInside, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις εγκαταστάσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Μάλιστα προσφέρει ακόμη περισσότερα, καθώς οι ευρύχωρες καμπίνες του διαθέτουν μεγάλα, πανοραμικά παράθυρα που ανοίγονται σε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία.

‘Οσον αφορά στην ποιότητα του ταξιδιού, καθώς η καμπίνα δεν υπόκειται σε πίεση, η εμπειρία είναι αθόρυβη και η ποιότητα του αέρα πολύ ευχάριστη. Επίσης, το αερόπλοιο κινείται τόσο αργά και ομαλά, που η OceanSky επισημαίνει ότι δεν χρειάζονται ζώνες ασφαλείας σε οποιαδήποτε φάση του ταξιδιού.

Στο εστιατόριο του αερόπλοιου, οι 16 επιβάτες θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν τη γαστρονομία της Αρκτικής από βραβευμένο σεφ, διευρύνοντας και τους γευστικούς τους ορίζοντες.


Η καμπίνα δεν υπόκειται σε πίεση, η εμπειρία είναι αθόρυβη και η ποιότητα του αέρα πολύ ευχάριστη/Photo: Facebook

Το πρώτο αερόπλοιο που προσγειώνεται στον Βόρειο Πόλο

Άλλη μία παγκόσμια πρώτη για την εταιρεία, είναι η προοπτική ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα αερόπλοιο προσγειώνεται στον Βόρειο Πόλο. 

Μετά την προσγείωση, οι ταξιδιώτες θα πραγματοποιήσουν μια ημερήσια εκδρομή με πολλές δραστηριότητες στις πεδιάδες της Αρκτικής, πολλές φορές υπό τη διεύθυνση και οργάνωση του ειδικό στην Αρκτική και ακτιβιστή για το κλίμα Robert Swan. Εξάλλου, η υποστήριξη βιώσιμων ταξιδιών και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία στη «Βίβλο» των διοργανωτών. 

Καθιστώντας δυνατή τη συνεχή πτήση για μέρες χωρίς να χρειάζεται υποστηρικτική υποδομή τα αερόπλοια παρουσιάζουν μια συναρπαστική πρόταση για περιπέτειες υψηλών προδιαγραφών και πρόσβαση σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου, με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Πρόκειται για τα πιο αποτελεσματικά και καθαρά εναέρια οχήματα τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και ανέγγιχτα μέρη, χωρίς αποτύπωμα.
Η τιμή ανά καμπίνα για 2 άτομα, υπολογίζεται στα 210.000 δολάρια και περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αερόπλοιο, δίκλινη καμπίνα, 2 διανυκτερεύσεις στο αερόπλοιο συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων και των ποτών/Photo: Facebook


Το συγκεκριμένο ταξίδι, θα πραγματοποιηθεί για μία μόνο σεζόν και για 26 πτήσεις, με εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από το Svalbard, από τον Μάϊο έως τον Οκτώβριο. Το εκτιμώμενο έτος αναχώρησης, είναι το 2024 ή το 2025.

Η τιμή ανά καμπίνα για 2 άτομα, υπολογίζεται στα 210.000 δολάρια και περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αερόπλοιο, δίκλινη καμπίνα, 2 διανυκτερεύσεις στο αερόπλοιο συμπεριλαμβανομένων όλων των γευμάτων και των ποτών, όλες τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες, καθώς και δίγλωσσο οδηγό. 

Κατόπιν αιτήματος, διατίθενται και επιπλέον υπηρεσίες, εξειδικεύοντας την εμπειρία ακόμη περισσότερο.

protothema.gr











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.