Τελευταία Νέα:

Ο Έλληνας δάσκαλος που σκέφτηκε το πιο έξυπνο και διασκεδαστικό κόλπο για να μην αντιγράφουν οι μαθητές του



Ο Μάριος Μάζαρης δεν είναι ένας συνηθισμένος δάσκαλος. 

Η καθημερινότητά του από το δημοτικό σχολείο όπου διδάσκει στο Κερατσίνι, όπως την παρουσιάζει στη σελίδα του στο Facebook «Αναγνωστικό», τράβηξε ακόμα και την προσοχή της Νίκης Κεραμέως, η οποία όταν ενημερώθηκε για μια πρωτοβουλία του, να στολίσει εντυπωσιακά την τάξη του για να υποδεχτεί τα παιδιά στην επιστροφή τους από την τηλεκπαίδευση, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί.

Αυτή τη φορά ο εκπαιδευτικός μάς παρουσιάζει μια άλλη, έξυπνη και διασκεδαστική ιδέα, για να αποθαρρύνει τους μαθητές του από το να αντιγράφουν ο ένας από τον άλλο, χωρίς παρατηρήσεις και τιμωρίες: το «Χαλασμένο τηλέφωνο της αντιγραφής».

Όπως εξήγησε στη διαδικτυακή σελίδα του:
Σήμερα τους άφησα να αντιγράψουν ο ένας απ’ τον άλλον, να τους φύγει το απωθημένο! Έβαλα μάλιστα και τα θρανία έτσι, που να τους διευκολύνει να αντιγράφουν, τα έφτιαξα σε σπείρα για να μην κουράζονται να σκύβουν να δουν τις λέξεις από το τετράδιο του διπλανού τους. 

Κι ύστερα παίξαμε ένα διαφορετικό, σκουλ μαριούκ, το Χαλασμένο τηλέφωνο της αντιγραφής! Έδειχνα στο πρώτο παιδί λέξεις που έπρεπε να τις γράψει στο τετράδιό του κι ύστερα το διπλανό κάθε φορά έπρεπε να τις αντιγράψει κι εκείνο στο δικό του κι ύστερα το επόμενο, το επόμενο, μέχρι που οι λέξεις έφταναν στο τελευταίο παιδί και μαντέψτε! Ήταν όλες λάθος! 

Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αντιγράφει με επιτυχία, γιατί τίποτα δεν έχει το ίδιο νόημα αν δεν το έχεις διαβάσει, σκεφτεί, μελετήσει, δημιουργήσει ο ίδιος και σίγουρα η αντιγραφή δε σε βοηθάει τόσο όσο νομίζεις, αν δε βάλεις και κάτι από σένα σε ό,τι φτιάχνεις! Τα παιδιά έπαθαν σοκ, γελάσαμε τόσο πολύ και σίγουρα την επόμενη φορά που κάποιος θα θέλει να αντιγράψει κάτι, θα το σκεφτεί μια δεύτερη φορά.

Δείτε την ανάρτηση του Μάριου Μάζαρη:

















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.