Τελευταία Νέα:

Αναδιαμόρφωση χώρων αναψυχής παιδιών και εφήβων στην Αριδαία με έμφαση στην συμπλήρωση της φύτευσης και στις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμούΑναδιαμόρφωση χώρων αναψυχής παιδιών και εφήβων στην Αριδαία με έμφαση στην συμπλήρωση της φύτευσης και στις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού

Ένα νέο έργο το οποίο θα δώσει άλλη μορφή σε ένα χώρο ο οποίος για χρόνια παρέμενε ανεκμετάλλευτος, υλοποιεί σύντομα η δημοτική αρχή Αλμωπίας.

Πρόκειται για την αναδιαμόρφωση του χώρου πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Αριδαίας, ο οποίος είναι χώρος πρασίνου και άθλησης και χρήζει αναβάθμισης.

Δημιουργούμε έναν ακόμα πόλο έλξης σε ένα σημείο της Αριδαίας στο οποίο η πόλη επεκτείνεται.
Δίνουμε έμφαση με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό  στην βελτίωση των χώρων αναψυχής και τους αποδίδουμε στους πολίτες.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, είναι συνολικού προϋπολογισμού 414.586,39 € και περιλαμβάνει την δημιουργία ενός χώρου αναψυχής για εφήβους και παιδιά, με τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου 5x5, τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, κατασκευή κτιστών καθισμάτων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, βρυσών, σταντ για ποδήλατα κλπ. και την κατάλληλη φύτευση του χώρου με καλλωπιστικά δέντρα και θάμνους τα οποία είναι ανθεκτικά στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Ακόμη προβλέπεται η επίστρωση των δαπέδων του κυρίου διαδρόμου με κυβόλιθο και στους χώρους άθλησης, η τοποθέτηση ελαστικών δαπέδων ασφαλείας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθεί στους δημότες, ένας χώρος αναψυχής οποίος θα πληροί όλα τα σύγχρονα στάνταρ, θα είναι ασφαλής και καλαίσθητος και θα αλλάξει άρδην την εικόνα της περιοχής. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την ιδιαίτερη έμφαση που θα δοθεί στην φύτευση, εφαρμόζοντας τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί σύντομα. Η δημοτική αρχή, συνεχίζει να κάνει παρεμβάσεις οι οποίες, θα αλλάξουν την εικόνα χώρων, οι οποίοι ανήκουν στους δημότες και πρέπει να εκσυγχρονιστούν, ώστε να μπορούν να είναι προσβάσιμοι και χρηστικοί σε όλους.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.